30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDRUŠTVO SLAGALICA Na nekoliko lokacija postavljeni ukrašeni ormarići s knjigama

DRUŠTVO SLAGALICA Na nekoliko lokacija postavljeni ukrašeni ormarići s knjigama

Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica ovih dana postavlja knjižnim ilustracijama ukrašene ormariće s knjigama u izdanju Slagalice na nekoliko gradskih lokacija.  Ormarići koji se postavljaju u sklopu projekta „Slagalica u svakom kantunu“ našli su svoje mjesto u pedijatrijskim ambulantama u Domu zdravlja, DOC-u, Mokošici i Župi dubrovačkoj, u tri objekta Dječjih vrtića Dubrovnik (u Zatonu, Staroj i Novoj Mokošici) te „Klubu 65+“ Dubrovačkoga Crvenog križa, dok je za Pedijatrijski  odjel opće bolnice Dubrovnik predviđena donacija književnih izdanja udruge. Ormarići će također služiti i za donacije knjiga ostalih izdavača, te razmjenu među čitateljima.

Provedbu ovog projekta omogućilo je Društvo hrvatskih književnika putem Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2019. godinu. Slagalica je dobila sredstva na Natječaju za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije,kojim DHK podupire projekte koji promiču aktivnosti, manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicanje književnog stvaralaštva, prevodilaštva, ilustracije, knjige  i čitanja, kao i podizanje razine svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.

U okviru spomenutog projekta Slagalica će održavati i književne večeri i predstavljanje svojih izdanja u „Klubu 65+“ i Domu učenica Dubrovnik, kao i aktivnost nazvanu „Od korice do priče, pjesme i ilustracije“ koja će se realizirati kroz stvaralački – literarni i likovni – rad korisnika „Kluba 65+“, Doma učenica Dubrovnik, Narodne knjižnice Ston i knjižnica u OŠ Župa dubrovačka i OŠ Marina Getaldića. Svi uspješni tekstovi i ilustracije bit će objavljeni u zborniku koji će se, praćen prigodnim programom, predstaviti javnosti nakon izlaska iz tiska.

Svi programi koje ova udruga provodi svojom prirodom promiču knjigu i potiču čitanje, kreativno pisanje i likovno stvaralaštvo te populariziraju domaću autorsku pisanu riječ i ilustraciju, i to među najosjetljivijim skupinama društva – djecom, mladima i pripadnicima treće životne dobi. Na taj način Slagalica raznovrsnim aktivnostima sustavno nastavlja raditi na razvoju književne publike od malih nogu, ali i njegovanju međugeneracijske solidarnosti i tolerancije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA