32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDoznali smo kada će biti popravljen helikopter za hitne situacije

Doznali smo kada će biti popravljen helikopter za hitne situacije

Nakon nekoliko upita u kojima su građani željeli saznati što je s hitnom helikopterskom medicinskom službom, potražili smo odgovore od nadležnih. Potvrdili su kako je MUP-ov helikopter koji je županiji dostupan kroz cijelu godinu zaista u kvaru no kako su pojasnili iz Dubrovačko – neretvanske županije prema najavama iz resornih ministarstava helikopter će biti ponovno u funkciji do kraja ovog tjedna ili početkom idućeg.

-Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uspostavljena je kao cjelogodišnja i jedina je takva u Hrvatskoj. Ta služba je rezultat dugogodišnjih uloženih napora od strane Dubrovačko-neretvanske županije, MUP-a i Ministarstva zdravstva, a kao što je poznato ona je niz godina funkcionirala na sezonskom principu kada je brojem intervencija neosporno utvrđena njezina opravdanost i nužnost tijekom cijele godine što je prepoznala i Vlada RH – kazali su iz DNŽ.

Ističu kako Helikoptersku hitnu medicinsku službu čine letjelice MORH-a koje su stacionirane u bazi Divulje, a od travnja je ista ‘pojačana’ cjelogodišnjom dostupnošću posebno prilagođenog helikoptera MUP-a koji je stacioniran u Zračnoj luci u Čilipima.

-Nažalost, na njemu je nedavno došlo do kvara koji je u procesu otklanjanja, a prema najavama iz resornih ministarstava, helikopter će biti ponovno u funkciji do kraja ovog tjedna ili početkom idućeg – pojasnili su iz DNŽ.

Dodaju kako kvar na ovome helikopteru neće utjecati na zahtjeve pacijenata u našoj županiji.

-Treba istaknuti i kako to na nijedan način ne utječe na operacije helikoptera MORH-a, no upravo zbog činjenice da je ‘Eurocopter’ stacioniran u blizini Dubrovnika svi želimo njegovu što bržu operabilnost, naravno uz prethodno osigurano poštivanje svih propisa i sigurnosnih standarda – zaključili su iz Dubrovačko – neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA