28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDoris Košta: Potrudili smo se pribaviti dokumentaciju kako bi ukazali da su...

Doris Košta: Potrudili smo se pribaviti dokumentaciju kako bi ukazali da su iskazi neistiniti

Na trećem ročištu suđenja za tragediju u HE Dubrovnik, koje se ovog tjedna održava na Županijskom sudu u Dubrovniku, dosada su svjedočili Ivo Lise, koji je u vrijeme kad se tragedija dogodila bio osoba zadužena za zaštitu na radu i zaštitu od požara te Teo Sekondo, čije radno mjesto je bilo, a i danas je “voditelj projekta”. Obojica su bili visokopozicionirani u upravljačkoj strukturi Hidroelektrane,ali po njihovim svjedočenjima nisu znali ništa i u ničemu nisu sudjelovali. To je u pauzi suđenja komentirala odvjetnica oštećenih obitelji Doris Košta.

-Mi želimo da se izvedu dokazi na okolnosti. Svi koji su bili tamo tvrde da nemaju ništa s programom revitalizacije, da nemaju ništa s posljedicama koje su došle, međutim iz svih materijalnih dokaza koje sam priložila danas sudu, evidentno je da su oni aktivno učestvovali. Možda nije korektno prema kolegama i sudu što sam to napravila sad, ali ja sam ih jutros dobila i digla sa svog e – maila. Mislim da je materijalna istina iznad svih uzusa kolegijalnog ponašanja, izjavila je odvjetnica Košta.

Dokazi se izvode sad u trenutku kad svjedoče, mnogi će se složiti, neki od ključnih svjedoka, vjerujete li da će oni odgovoriti na neka od pitanja koja se mjesecima čekaju?

Apsolutno neće, zato smo se mi potrudili pribaviti dokumentaciju, kako bi mi njima ukazali da su njihovi iskazi neistiniti. Oni svojim iskazima brane svoj status da ne bi došli u krug osoba koji bi potencijalno mogle i kazneno odgovarati.

Znači li to da vjerujete da su možda neki od svjedoka trebali biti na optuženičkoj klupi?

Neovisno o tome, oni su krivi, odnosno postoji opravdana sumnja, visok stupanj sumnje, da su ovi koji sad svjedoče počinili djela. Međutim, postoji još niz osoba koje su itekako morale biti obuhvaćene ovimpostupkom i za to postoje materijalni dokazi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA