33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaDopunjuje se odluka o raskidu Ugovora o koncesiji tvrđave imperijal

Dopunjuje se odluka o raskidu Ugovora o koncesiji tvrđave imperijal

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak na Dnevnom redu naći se i dopuna Odluke o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal, zaključenog izmedu Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o., 25. ožujka 2009.

Između ostalog na Dnevnom redu će se naći i Prijedlog zaključka o utvrđivanju prijedloga Odluke o dopuni Odluke o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal, zaključenog izmedu Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o., 25. ožujka 2009.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal, od 4. lipnja 2020. (.Službeni glasnik Grada Dubrovnika“ broj: 6/20, dalje u tekstu: Odluka), utvrđeno je da je Ugovor o koncesiji tvrđave Imperijal sklopljen sa društvom Razvoj Golf d.o.o. dana 25. ožujka 2009. godine raskinut sa danom objavljívanja UPU-a „Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever ì Bosanka jug“ u .Službenom glasniku Grada Dubrovnika“ broj 9/13. ad 9. kolovoza 2013. godine (toč.1. Odluke).

U pripremi izvršenja Odluke Gradskog vijeća od 4. lipnja 2020. godine, ispitano je postojanje dodatnih osnova za prestanak Ugovora o koncesiji od 25. ožujka 2009. godine. Uz ocjenu da je osnovano stajalište kako je Ugovor o koncesiji prestao sa danom objavljivanja UPU-a „Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug* u „Službenom glasniku Grada Dubrovnika“ broj 9/13. od 9. kolovoza 2013. godine, utvrđeno je kako bi Ugovor o koncesiji i neovisno o tome prestao silom zakona najkasnije sa 1. siječnja 2019. godine, a da ga podredno, opreza radi i u svrhu izbjegavanja svake dvojbe, Grad Dubrovnik ima svakodobno pravo raskinuti zbog neispunjenja bitnih obveza koncesionara. Na ovaj bi se način odluka Grada Dubrovnika temeljila na više pravnih osnova.

Slijedom navedenog predlaže se uputiti Gradskom vijeću Grada Dubrovnika dopunu Odluke o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal od 4. lipnja 2020. godine te odobrenje teksta obavijesti o raskidu, podredno izjave o raskidu Ugovora o koncesiji koja će se poslati koncesionaru.

-Kako je zbog proteka vremena očito da koncesionar neće ispuniti svooje obaveze, nema potrebe da mu se radi eventualnog ispunjenja dodjeljuje dodati rok – stoji u obrazloženju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA