11.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiDONACIJA PALČIĆA za bolji start u život

DONACIJA PALČIĆA za bolji start u život

Na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik danas se upriličila svečana primopredaja donacije Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”. Riječ je o dva nova uređaja, koja služe za dijagnostiku i liječenje novorođenačke žuticevrijedne oko 60 tisuća kuna.

Palčićima je zahvalio ravnatelj Bolnice dr. Marijo Bekić, kazavši kako će ovi uređaji itekako pomoći liječnicima i sestrama u svakdonevnom radu s najosjetljivijim, malim pacijentima.

“Ovi su uređaji na naš odjel stigli u pravo vrijeme, jer je riječ o potrošnom materijalu, koji ima svoj vijek trajanja. Riječ je o bilirubinometru za perkutano mjerenje bilirubina te fototerapijskoj lampi koja služi za liječenje novorođenačke žutice, koja je relativno česta na neonatologiji i kod zdrave i kod bolesne novorođenčadi”, kazala je dr. Marija Radonić, voditeljica Odjela pedijatrije te je zahvalila Klubu roditelja “Palčić” na ovoj i drugim dosadašnjim donacijama.

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” istaknula je kako su sredstva za ove uređaje prikupljena u sklopu akcije, koja je nastavak akcije “Vratimo palčiće u Petrovu+”.

“Nakon potresa u Zagrebu krenuli smo s akcijom za zagrebačke bolnice stradale u potresu. Tu smo prikupili 5 milijuna i 700 tisuća kuna i donirali dvije zagrebačke bolnice opremom, koja je stradala u potresu te smo vratili palčiće u Petrovu. No, taj val ljudske dobrote bilo je nemoguće zaustaviti, ljudi su tražili da idemo dalje i da se akcija proširi na sva hrvatska rodilišta. Tada je prikupljeno 2,4 milijuna kuna za preostalih 25 rodilišta u Hrvatskoj. Ponosni smo da je 11 godina postojanja Kluba, pet-šest mama iz cijele Hrvatske uspjelo prikupiti više od 15,5 milijuna kuna, donirati više od 100 uređaja. Želimo završiti akciju Palčići za Hrvatsku, a na računu je na današnji dan 1,3 milijuna kuna kojima ćemo platiti ove tri donacije u zadnja tri dana, jug smo riješili, selimo se na Slavoniju. I mislim da su time Palčići na neko duže vrijeme završili sa svojim humanitarnim radom.

Vraćamo se onome zbog čega smo osnovani, a to je podrška i pomoć obiteljima koje imaju nedonoščad, što smo nas šest uz ovaj humanitarni posao usporedo radile”, kazala je Vučko inače i sama medicinska sestra na neonatologiji te mam četvoro djece od kojih je troje palčića/nedonoščadi.

“Nastojimo pomoći ljudima koji skrbe o životu i zdravlju naše djece, da to mogu činiti što kvalitetnije. Nadamo se da će i drugi slijediti naš primjer i da će jednoga dana svako dijete, bez obzira gdje se ono rodilo, u kojem rodilčištu u Hrvatskoj, imati najbolji mogući start u život, a o tome ovisi njegova budućnost”, kazala je Željka Vučko.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić