26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDom Marina Držića sutra gostuje u Gružu: likovna radionica za djecu

Dom Marina Držića sutra gostuje u Gružu: likovna radionica za djecu

U okviru programa Ljeto u Gružu, u utorak,  03.08.2021. u parku Luja Šoletića u Gružu, Dom Marina Držića organizira likovnu radionicu za djecu „Stonske konture“. s početkom u 9:00 sati.

Mentorica radionice, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića, Jasmina Runje, polaznike će upoznati s likom i djelom Marina Držića, njegovu povezanost sa Stonom gdje je od 1553. do 1556. obavljao službu pisara u stonskoj solani, a potom s njima razgovarati o Stonu i njegovim znamenitostima, poput stonskih zidina, tvrđave Kaštio,  čuvene stonske solane, Fontane, Lapidarija. Na osnovi crno-bijelih fotografija predstavljenih spomenika polaznici će najprije olovkom skicirati svoje viđenje odabranog motiva, a potom uz pomoć ljepila aplicirati komade vunenih niti na iscrtane konture. Plohe koje nastanu popunjavat će vunenim nitima, ali i posipanjem krupnom stonskom soli na sloj ljepila i boje. Na taj će način dobiti zanimljive teksture i nijanse.

Cilj likovne radionice je upoznavanje polaznika sa osnovnim pojmovima likovnog jezika, stjecanje temeljnih znanja, sposobnosti i vještina, razvijanje kreativnosti različitim likovnim postupcima u području slikarstva, te usvajanje novih ili širenje već postojećih znanja o Marinu Držiću i gradu Stonu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA