6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaKulturaDobitnici višestrukih nagrada „Kolarini“ na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dobitnici višestrukih nagrada „Kolarini“ na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u Maloj vijećnici dopredsjednicu Marinu Metković i dio članova Kazališne družine „Kolarin“. Povod održavanja prijema jest osvajanja višestrukih nagrada na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se koncem studenog održao u Vodicama.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić čestitali su Kolarinima na izvanrednom uspjehu i brojnim nagradama koje su donijeli u Dubrovnik.


„Vaš uspjeh postignut u Vodicama još je jedna u nizu sjajnih priča koja dodatno osnažuje dubrovačku kulturu i daje joj na važnosti. Želim ovdje danas kazati kako vas Grad Dubrovnik prati i podržava, te da iznimno cijeni vaš trud i zalaganje, koji su prepoznati na lokalnoj ali i regionalnoj razini“, istaknuo je gradonačelnik.

 
Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture objedinio je niz sjajno izvedenih predstava različitih žanrova, gdje su amateri iz raznih dijelova Hrvatske pokazali svoje glumačko umijeće i entuzijazam kao i zamjetan talent. Kazališna družina „Kolarin“ u Dubrovnik je donijela čak četiri nagrade za sjajnu glumačku izvedbu predstave „Mare Fjočica“ autora Joza Lovrića u režiji Paola Tišljarića, ravnatelja Kazališta Marina Držića. Također, Kolarini su nagrađeni i Grand Prixom festivala za najbolju predstavu u cjelini.

Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]