11.8 C
Dubrovnik
Utorak, 18 siječnja, 2022
NaslovnicaKulturaDLJI I CABOGA STIFTUNG Književni susret za djecu sa Sanjom Pilić

DLJI I CABOGA STIFTUNG Književni susret za djecu sa Sanjom Pilić

Jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica Sanja Pilić, održat će u subotu, 9. listopada u 10 sati književni susret za djecu uzrasta od 7 do 12 godina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz na program u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftun je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak je potrebno unaprijed najaviti na e-mail adresu: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr.

Književnica će tijekom interaktivnog susreta djeci predstaviti svoj popularni serijal o Maši, otkrit će odakle dolaze ideje za pisanje te kako nastaju slikovnice. Djeca će imati priliku pričati o onome što ih zanima te kakve knjige i junake vole, a kroz druženje će moći izraziti i svoje želje za buduće teme autoričinih tekstova.

Sanja Pilić završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik–snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire. Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja, a serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina. Po romanima Sasvim sam popubertetio i Mrvice iz dnevnog boravka napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, a po slikovnicama Maša i Božić i Maša i klaun predstave u kazalištu Trešnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]