14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKulturaDJELA HRVATSKIH SKLADATELJA U SASVIM NOVOM RUHU More Love Ensemble i...

DJELA HRVATSKIH SKLADATELJA U SASVIM NOVOM RUHU More Love Ensemble i DSO komorni sastav u završnici Poznog ljeta

Zatvaranje ovogodišnjeg, osmog izdanja Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto ove će godine publici donijeti nešto sasvim novo i drugačije. Donijet će nam nastup More Love Ensemble i komornog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a s time i zanimljive obrade djela najvećih hrvatskih skladatelja: Luke Sorkočevića, Blagoja Berse, Jakova Gotovca, Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca, Vatroslava Lisinskog, Borisa Papandopula i Iva Tijadovića, ali i posebnu izvedbu pripremljenu isključivo za ovaj koncert – Život je lijep iz mjuzikla Dundo Maroje skladatelja Đela Jusića. Koncert će se održati u petak, 25. rujna u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ovaj koncert “crossover” stila nastao je u suradnji samog More Love Ensamble koji je priredio glazbu, tekst i aranžmane, a kojeg čine Melita Lovričević (vokal, efekti), Petar Ćulibrk (klavir, klavijature), Luka Žužić (trombon, klavijature), Marko First (violina) i Enos Kugler (bubnjevi), Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će izaći sa svojim komornim sastavom i Doma Marina Držića koji se pobrinuo da uživamo u skladbi “Život je lijep” i prisjetimo se mjuzikla Dundo Maroje.

Petar Ćulibrk

Spomenute skladbe stižu nam s albuma “CROSSING” More Love Ensemble, inspiriranog upravo hrvatskim kompozitorima klasične glazbe. Inače, ovaj sastav bilježi nekoliko turneja u 2019. godini: Kina i Maroko, gdje su u ulozi kulturnih ambasadora Republike Hrvatske imali priliku predstavljati repetoar sa svoja prethodna dva albuma na najvećim kulturnim festivalima te u veleposlanstvima.

Najbolji poziv na ovaj koncert neka bude izjava Melite Lovričević za jedan intervju: “Sa sigurnošću tvrdim da ovakvog Lisinskog, Zajca, Papandopula, Pejačević, Sorkočevića, Bersu, Tijardovića i Gotovca niste do sada imali priliku čuti. Na taj način možemo i želimo na zabavan i umjetnički način potaknuti mladu publiku da istražuje, da se educira o svojoj kulturi i tradiciji… “

Melita Lovričević

Ulaznice su u prodaji i dostupne u uredu DSO-a u Slanici (sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži, online putem sustava ulaznice.hr, kao i jedan sat prije početka koncerta pred ulazom. Građane, kao i uvijek, čekaju brojne pogodnosti pri kupnji. Telefon za rezervacije i informacije je 417 110.

Koncert se održava sukladno epidemiološkim preporukama i mjerama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA