29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDevet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre, koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza održati na različitim ambijentalnim lokacijama Grada, donose devet različitih dramskih naslova, a u svom bogatom premijernom programu ističu se jaka i u Gradu dobro poznata glumačka imena.

Na samom početku uzbudljivog festivalskog ljeta premijerno će biti uprizorena publici omiljena Kafetarija Carla Goldonija u režiji Paola Tišljarića na Držićevoj poljani 13. srpnja u 21:30 sati. Glumačku ekipu Kazališta Marina Držića predvode Hrvoje Sebastijan i gost Marijan Nejašmić Banić u ulogama gospara Frana i Lukše. Slijedi najnovije uprizorenje Vojnovićeva Ekvinocija u režiji Krešimira Dolenčića na dosada neistraženoj festivalskoj lokaciji, Posatu, dok naše najveće glumačke zvijezde danas, Goran Višnjić i Zrinka Cvitešić, predvode Festivalski dramski ansambl uz nacionalnu prvakinju drame Oliveru Baljak. Premijera je 27. srpnja u 21:30 sati. Dubrovačke ljetne igre, Umjetnička organizacija Punctum, KunstTeatar i Kuća Klajn donose autorski projekt Ivana Plazibata, Ivane Vuković i Matije Čigira pod naslovom Jimmy Ćorak koji će na taraci tvrđave Revelin 1. kolovoza u 21:30 sati propitivati pojmove glumačke izvedbe, lika glumca koji je raspolovljen između profesionalnog i privatnog,  tehnologije i intime, neuroze i međuljudskog kontakta. Bogat dramski program zaokružit će Oluja Williama Shakespearea, čiju režiju potpisuje slovenski redatelj Vito Taufer. Uz bok popularnom Luki Perošu u ulozi Prospera, stat će neka od vodećih imena hrvatskog glumišta poput Dušana Gojića, Siniše Ružića, Franja Dijaka, Filipa Šovagovića i drugih te će u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma donijeti viziju novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu. Premijera je 20. kolovoza u 21:00 sati na Lokrumu.

Uz premijerne naslove, festivalsku publiku ovog slavljeničkog ljeta očekuje još pet dramskih uspješnica. Dubrovčanima omiljena predstava Mara i Kata na Kazermi Ispod Svete Marije, slijedi Lada Kaštelan: Očekujući Oresta na Lovrjencu, predstava „Toliko o pticama“ u izvedbi Studentskog teatra Lero u Lazaretima, a posebna dramska poslastica je prošlogodišnji premijerni naslov Sjetne žene raguzejske, priča o devet izuzetnih žena pod redateljskom palicom Dore Ruždjak Podolski u Parku Gradac. Dječja festivalska publika i ovog će ljeta imati priliku uživati u glazbeno scenskom djelu Čudesna šuma, uprizorenom po romanu Sunčane Škrinjarić koji je obilježio čitavu jednu generaciju. 

Cijeli program dostupan je OVDJE.     

Ulaznice za premijere kao i za gotovo 60 ostalih dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara dostupne su u internetskoj prodaji na festivalskoj mrežnoj stranici https://www.dubrovnik-festival.hr/ i preko servisa https://www.ulaznice.hr/web/. Ulaznice, ali i festivalske suvenire moguće je kupiti i u lokalnoj prodaji, na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 koja je otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati. Kupnjom Mastercard karticama ostvarujete 10 posto popusta.

Sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: 020/ 326 123.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA