18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaVijestiDani otvorenih vrata Policijske uprave DNŽ u Metkoviću

Dani otvorenih vrata Policijske uprave DNŽ u Metkoviću

Dani otvorenih vrata putem kojih se promovira policijsko zanimanje, nakon Dubrovnika, u srijedu su održani i u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepan Radić u Metkoviću. Prisutnima se u ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Miro Bajo, a osim njega, prezentaciji su nazočili načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, pomoćnik voditeljice Policijske škole Josip Jović Hrvoje Marić, kao i načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević.

Brojni zainteresirani srednjoškolci, kao i građani Metkovića i okolice, imali su priliku vidjeti vrlo zanimljiv program promocije rada policije i tehnike koju koriste. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Posebna atrakcija bila su dva policijska psa s kojima su prikazane vježbe pronalaska droge i vježba napada psa na osobu koja fizički nasrne na policijskog službenika prilikom postupanja. Prisutni su također imali priliku na postavljenom poligonu provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Ovakve promocije održavaju se diljem Hrvatske s ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaj koji je u tijeku, a kojim Ministarstvo unutarnjih poslova traži 750 novih policijskih službenika.

Program srednjoškolskog obrazovanja započeti će 14. rujna na Policijskoj akademiji, a za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primati će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih dakle siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA