26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDani kreativnih i kulturnih industrija: revitalizacija TUP-a, nezaobilazna Pecha Kucha, koncert Valetuda

Dani kreativnih i kulturnih industrija: revitalizacija TUP-a, nezaobilazna Pecha Kucha, koncert Valetuda

Deveti po redu DANI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA održat će se od 21. do 25. studenog u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ovogodišnji DKKI naslonit će se na aktualnu tematiku – URBANA REVITALIZACIJA. Tema je inspirirana pokrenutim planiranjem revitalizacije i adaptacije kompleksa bivše dubrovačke Tvornice ugljeno-grafitnih i elektro-kontaktnih proizvoda (TUP) s ciljem stvaranja kulturnog centra grada Dubrovnika, odnosno mjesta društvenog okupljanja, ali istovremeno i centra stvaranja novih radnih mjesta.

U skladu s tim, ovogodišnji DKKI seli se jednim dijelom u uređene prostore TUP-a, a centralni događaj manifestacije bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici primjera dobre prakse kao što je „Art kvart“ Grada Rijeke.

Nezaobilazan je događaj i ove godine popularna Pecha Kucha na kojoj će se predstaviti čak 11 novih lica iz svijeta kreativnih i kulturnih industrija.

Ovaj petodnevni program zaokružit će finalni događaj – koncert grupe Valetudo u klubu Dubina u kompleksu TUP-a otvoren za sve građane Grada kao i širu javnost.

Organizirane su brojne kreativne radionice i zanimljivi događaji, koji su za građane besplatni, ali se potrebno najaviti. Cjeloviti program pogledajte na plakatu u nastavku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA