10.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiDAN OPĆINE KONAVLE: Na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade laureatima

DAN OPĆINE KONAVLE: Na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade laureatima

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općina Konavle i obilježavanja 29. obljetnice oslobođenja Konavala održana je danas u Kneževom dvoru u Pridvorju.

-Koristim priliku podvući crtu tu, nastavili smo kanalizaciju u Moluntu, započeli smo izgradnju vatrogasnog doma na grudi, pripremamo projekt izgradnje škole u Cavtatu, nadamo se da ćemo, ako Bog da, iduće godine započeti radove na izgradnji škole i vrtića, završava se projektna dokumentacija za boćarsku dvoranu u Dubravci, imamo i niz drugih projekata poput održavanja komunalne infrastrukture. Operativni prihodi 2019. su bili 64 milijuna, a prošle godine smo imali 31 milijun.

Ipak ponosan sam kad vidim da smo u polovici manje prihoda ostvarili puno toga. Moramo preživjeti da bi i mi pomogli državi. Čestitam laureatima oni su to zaslužili radom i pokazali su nam kako se moramo ponašati. Dolazi nam težak period, ali sam uvjeren da će dobro sve završiti” rekao je Lasić.

Okupljenma se obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

-Uistinu Grad i Konavle su dvije jedinice lokalne samouprave koje se potpomažu i zajedno nastupaju. Nije to bilo uvijek. Tako više se svađalo. I nije surađivalo. Mislim da smo u zadnje četiri godine to ispravili i krenuli u rješavanju problema. Ova koronakriza nas je samo zbližila. I grad Dubrovnik je izgubio puno u proračunu, 689 milijuna smo imali 2019. godine, a 350 milijuna 2020 godine. Vlada nam je puno pomogla. Bilo je to vrijeme teških odluka odgovornosti i odlučnosti.

Za par godina će se pokazati jeste li bili ispravni. Ne mogu nas svi razumjeti jer smo navikli na populističke političare. Međutim ovo je vrijeme odgovornosti. Brojni su projekti koje sufinaciramo EU Fondovima i povećavamo kvalitetu života naših sugrađana. Vrijeme u kojem se nalazimo teško je, ali nije bez izlaza, vjerujem da će iduća godina biti bolja. Uvjeren sam da ćemo je dočekati u boljem duhu.

Župan dubrovačko-neretvanski, Nikola Dobroslavić kazao je:

-Ovo je veliki datum jer smo tad potjerali okupatora. Čestitam na uspjesima koje ostvarujete. Konavle su uspješne među općinama u RH. Mi iz Županije nastojimo pomoći, suradnja je odlična i zajedno idemo prema vladi. Teška su ova vremena i nije lako voditi ove brodove u ovom teškom vremenu, ali se na muci prepoznaju junaci. Treba nam stabilnost i sigurnost krajnjeg juga. Ne bojimo se ugroze, ali moramo biti čvrsti i mudri, planiraju nam graditi zračnu luku 8 kilometara od Omble. Očito je to neki politicizam ili geopol manevar, to ćemo nastojati spriječiti. I vjerujem da od toga neće biti ništa. Imamo Pelješki most i obećanje da ćemo graditi autocestu do Osojnika.

Nakon prigodnih govora načelnika Općine Konavle Boža Lasića, župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, ovogodišnjim laureatima i dobitnicima za životno djelo dodijeljena su priznanja i nagrade Općine Konavle.

Dobitnici godišnjih nagrada Općine Konavle su: HNK Slaven, Tvrtka ESCULAP-TEO i pedijatrica Nada Marković, dok su nagrade za životno djelo pripale  profesoru emeritusu Krešimiru Veseliću, autoru nedavno objavljene knjige Blago konavoskijeh riječi zbog iznimnog doprinosa u očuvanju kulture i nematerijalne baštine Konavala i HNK Slaven koji ove godine obilježava 100 godina postojanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA