32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleCRVENI KRUGOVI NA STABLIMA: Jesu li spremni za sječu?

CRVENI KRUGOVI NA STABLIMA: Jesu li spremni za sječu?

Brojni čitatelji obratili su se na naš redakcijski mail oko stanja u dječjem parku u Čokolinu. Upozoravaju kako je park okupljalište pijanaca i pasa, pun izmeta i stakla od boca. Kažu kako table s pravilima ponašanja nisu postavljene ispravno, mole Čistoću da radi svoj posao. -Želimo redovito održavanje, da svatko radi svoj posao, ne samo onda kada premijer dolazi – napisali su u pismu. Stanovnike Čokolina zabrinuli su crveni krugovi na stablima te se pitaju jesu li to oni spremni za sječu.

Upit smo poslali Gradu Dubrovniku, kažu kako se redovito provodi čišćenje, a vezano uz natpise na stablima, tvrde kako nije predviđena nikakva sječa niti njihovo uklanjanje.

Odgovor iz gradske uprave prenosimo u nastavku.

“Čistoća Dubrovnik sukladno godišnjem planu provodi čišćenje svih parkovnih površina na području Grada Dubrovnika. Park u Čokolinu održava se dva puta dnevno i to u prijepodnevnim satima (pražnjenje košarica za otpatke i pometanje) te poslijepodne (pražnjenje košarica).

Što se tiče stabala u parku, nije predviđena nikakva sječa niti njihovo uklanjanje. Boja na njima nije nanesena od strane nadležnih tijela – Vrtlara Dubrovnik i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Što se tiče dječjih sprava i druge opreme, ista se redovito održava, odnosno provode se popravci neispravnih sprava, o čemu skrbi UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Na području parka postavljene su dvije table, jedna s pravilima ponašanja u parku, a druga s pravilima ponašanja na dječjem igralištu. Park je u prošlosti napravljen tako da je unutar parka dječje igralište (psi mogu na povodcu hodati po parku, ali ne mogu po dječjem igralištu) te su zato i postavljene dvije table.

Navedeni park obilaze i komunalni redari. Nažalost, komunalni redari ne mogu 24 sata na dan biti prisutni i odgovarati za postupke neodgovornih pojedinaca i koji se (najviše) navečer okupljaju u parku, iza sebe ostavljaju različiti otpad te lome opremu u parku, uključujući javnu rasvjetu i opremu za video nadzor. Neodgovorni pojedinci u kante znaju odložiti i kućni otpad odnosno bacati opuške na tlo umjesto u za to predviđeno mjesto na kantama za otpatke te apeliramo na odgovorno i primjereno ponašanje u parku.

Grad Dubrovnik svakako u bližoj budućnosti (ovisno o vanjskim faktorima poput korona krize te dostupnim sredstvima) planira funkcionalnu rekonstrukciju navedenog parka.”

Napravili smo đir parkom, evo i fotografija.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA