28 C
Dubrovnik
Naslovnica Kolumne Čokoladni i najsočnijii brownie obogaćen viskijem i narančom

Čokoladni i najsočnijii brownie obogaćen viskijem i narančom

Najmekaniji, najsočniji, najčokoladniji brownie obogaćen viskijem i narančom? O Da! Napravite i vi svoj brownie za koji će se tražiti recept i komadić više. Ideja je bila čokoladni kolač obogatiti jakim notama viskija i svježom aromom naranče. Kombinacija se pokazala izvrsnom. A sve je jako fino, meko, mirisno i ukusno.

Recept je jako jednostavan pa krenimo na posao.

200 g tamne čokolade rastopite na pari u zdjeli s 250 g maslaca lagano miješajući dok ne dobijete svilenkastu teksturu.

U drugu zdjelu pomiješajte suhe sastojke:
80 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
320 g šećera
prstohvat soli
80 g gorkog kakaa

U zdjelu sa suhim sastojcima polako ulijevajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano miješajte električnim mikserom. Kada se smjesa sjedini dodajte 4 cijela jaja, jedno po jedno. Kada smjesa postane gusta i svilenkaste teksture dodajte 100 ml viskija po želji, sok i koricu 2 cijele naranče te izlijte u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stupnjeva u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

Dok je kolač topao, zalijte ga čokoladnom glazurom od 
200 g rastopljene tamne čokolade sa 70 g maslaca i 50 ml viskija i, po želji, komadići grubo narezane čokolade.

Brownie probajte čim se ohladi do sobne temperature. Najbolji je dok je topao jer sve arome dolaze do izražaja, a može se čuvati i na sobnoj temperaturi.

U slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

ODLIČNA PRIČA I ODLIČAN LIK: Putoholičara i tattoo majstora ni korona nije spriječila da iz Amerike doputuje u Dubrovnik

Dan Lins jedan je od rijetkih turista iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je usprkos koronakrizi doputovao u Dubrovnik. Ovo je već peti...

Poziv na Info dan za poljoprivrednike – Vela Luka

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Općinom Vela Luka poziva sve zainteresirane na Info dan za poljoprivrednike koji će se održati u...

KOMENTAR: što će biti s Frankovićem, Baračem, Dujmovićem, Vlahušićem i srđevcima poslije ovih izbora?

Parlamentarne izbore je dobio Andrej Plenković, jer je tijekom kampanje postalo posve jasno da dominira nad glavnim oponentom Davorom Bernardićem koji nije...

HRVATSKA: Potvrđeno 69 novih slučajeva zaraze, pet osoba na respiratoru

U protekla 24 sata zabilježeno je 69 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas...

Dubrovnktv.net

ETO NAS: u lokrumskom Lazaretu

Javna ustanova Rezervat Lokrum i Dubrovački muzeji organizirali su obilazak novouređenog lokrumskog Lazareta koji je prezentiran javnosti kroz stručno vodstvo više kustosice...

IZBORNI STUDIO / Nikola Dobroslavić (HDZ): premijer Plenković i HDZ su dokazali da znaju kako upravljati zemljom

U posljednjem Izbornom studiju pred nedjeljne izbore porazgovarali smo sa županom Nikolom Dobroslavićem o projektima koje drži "asom" u rukavu HDZ-a za...

Završena energetska obnova Konavoskih dvora – restoran otvoren za sve posjetitelje

Glavni dio projekta energetske obnove restorana Konavoski dvori dovršen je u planiranom roku i restoran je otvoren za sve posjetitelje. Što se...

IZBORNI STUDIO/ Đuro Capor: MOŽEMO bolje i pravednije!

Što bi za političku platformu MOŽEMO bio uspjeh na predstojećim parlamentarnim izborima i zašto bi neodlučni birači ili simpatizeri lijeve političke...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić