29.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 6 srpnja, 2025
HomeKolumneČokoladni i najsočnijii brownie obogaćen viskijem i narančom

Čokoladni i najsočnijii brownie obogaćen viskijem i narančom

Najmekaniji, najsočniji, najčokoladniji brownie obogaćen viskijem i narančom? O Da! Napravite i vi svoj brownie za koji će se tražiti recept i komadić više. Ideja je bila čokoladni kolač obogatiti jakim notama viskija i svježom aromom naranče. Kombinacija se pokazala izvrsnom. A sve je jako fino, meko, mirisno i ukusno.

Recept je jako jednostavan pa krenimo na posao.

200 g tamne čokolade rastopite na pari u zdjeli s 250 g maslaca lagano miješajući dok ne dobijete svilenkastu teksturu.

U drugu zdjelu pomiješajte suhe sastojke:
80 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
320 g šećera
prstohvat soli
80 g gorkog kakaa

U zdjelu sa suhim sastojcima polako ulijevajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano miješajte električnim mikserom. Kada se smjesa sjedini dodajte 4 cijela jaja, jedno po jedno. Kada smjesa postane gusta i svilenkaste teksture dodajte 100 ml viskija po želji, sok i koricu 2 cijele naranče te izlijte u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stupnjeva u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

Dok je kolač topao, zalijte ga čokoladnom glazurom od 
200 g rastopljene tamne čokolade sa 70 g maslaca i 50 ml viskija i, po želji, komadići grubo narezane čokolade.

Brownie probajte čim se ohladi do sobne temperature. Najbolji je dok je topao jer sve arome dolaze do izražaja, a može se čuvati i na sobnoj temperaturi.

U slast!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA