30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleCjelogodišnja manifestacija "Forum mladih" započela radionicom "O čemu sve pišemo"

Cjelogodišnja manifestacija “Forum mladih” započela radionicom “O čemu sve pišemo”

Cjelogodišnja manifestacija “Forum mladih” za školsku godinu 2020/21. započela je radionicom “O čemu sve pišemo”, koja se održala putem aplikacije zoom 28. listopada.

Poštujući epidemiološke mjere, sudionici ove forumske radionice svoje su radove izlagali online, dok je domaćin voditeljima i moderatorima Foruma mladih bio Centar za mlade Dubrovnik, koji je pružio i tehničku podršku održavanju radionice. Cijeli tijek radionice mogao se pratiti uživo putem Facebooka na stranici Foruma mladih Grada Dubrovnika.

U radionici su učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova izveli dvadeset radova u raznim vidovima literarnog izraza, od poezije posvećene prvim ljubavima, majkama i Gradu, eseja posvećenih kućnim ljubimcima do znastvenofantastičnih i kriminalističkih priča te putopisa. 

Tradicionalni partner u organizaciji radionice “O čemu sve pišemo” bile su Dubrovačke knjižnice Dubrovnik. Radionicu je umješno pripremila i moderirala djelatnica Dubrovačkih knjižnica Marijana Leventić.

Organizator manifestacije “Forum mladih” Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika zahvaljuje svim učenicama i učenicima autorima literarnih radova, njihovim mentoricama i mentorima te ravnateljicama i ravnateljima škola i učeničkih domova na odazivu i sudjelovanju, jer su, unatoč otežanim uvjetima izazvanih pandemijom, pokazali nadarenost, kreativost te mladenačku radost i optimizam.

Sljedeća radionica Foruma mladih pod nazivom “Rukama složeno” održat će se u dubrovačkim školama i učeničkim domovima tijekom studenog, dok će se završna izložba svih radova postaviti u Centru za mlade Dubrovnik. Izložba će se otvoriti 25. studenog u 18 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA