Četvorici državljana Gruzije određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 10. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četvorice državljana Gruzije (1980., 1996., 1986. i 1983.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona, kao i protiv prvookrivljenika (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavka 6. u svezi članka 34. stavak 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su 9. ožujka 2023. oko 3:00 sata na području mjesta Pozla Gora (općina Kula Norinska), postupili po prethodnom dogovoru da će za novčanu naknadu državljane Turske i Sirije, koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, prevesti do nepoznatog mjesta u Italiji. 

Osnovano se sumnja da ih je prvookrivljenik (1980.) prevozio vozilom mađarskih nacionalnih registarskih oznaka u smjeru Splita i dalje, dok su ostali okrivljenici (1996., 1986. i 1983.) bili u drugom vozilu kao prethodnica radi upozoravanja na moguće policijske ophodnje. Kada je prvookrivljenik u navedenom mjestu ugledao policijsko vozilo s upaljenim rotacijskim svjetlima i policijskog službenika kako mu, izvan vozila, daje tablicom „Stop policija“ znak za zaustavljanje, osnovano se sumnja da je umjesto zaustavljanja povećao brzinu kretanja i vozilo usmjerio prema policijskom službeniku u namjeri da ga tako liši života. Policijski službenik je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu, a prvookrivljenik je nastavio bijeg unatoč tome što je policijski službenik, u cilju da ga spriječi u bijegu, ispalio dva hica prema kotaču vozila. 

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.