24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaKulturaČetiri anđela. Inspiracija za jednoga je i jedna djevojčica iz Grada

Četiri anđela. Inspiracija za jednoga je i jedna djevojčica iz Grada

Vinko Prizmić, osnivač Le Petit festivala koji će se održati i ove godine u Gradu, ispričao je prijateljici priču o tome kako je nastao plakat koji krasi vrata na Luži, a Eta ju je podijelila na fb-u. Prenosimo.

Dakle, priča o četiri anđela
Pitao sam Martinu Poša umjetnicu koja je 2007 diplomirala na Accademia di belle arti di Venezia bi li učinila poster za Le petit 2020 ?
Rekla je da će malo promislit i da se čujemo, a onda me zazvala i pitala, imam li možda neke fotografije koje bi joj bile inspiracija dok crta, Le petitove, anđele žute i crne rase. Poslao sam joj slike Ikuo Ichimori, dragog prijatelja iz Japana i kćerkice moje prijateljice Judith Sumter (Muriel), slatku Rachel.
To joj je dosta pomoglo, pa me opet zazvala i pitala, mogu li joj to napraviti i za anđela bijele i crvene rase. Našao sam i poslao slike male Finkinje koja je kćer direktorice Le Petit Festivala u Hanku, Mi Gronlund i kćerkicu naše Ružice, vlasnice restorana Nishta iz Dubrovnika. Pošto nisam imao nikoga tko ima dijete indijanca, sjetio sam se da smo se moj veliki prijatelj iz djetinstva Nikša Poša (njen otac) i ja ko djeca igrali Indijanaca, a obojica smo obožavali Bika koji sjedi (Sitting bull)…tako joj je umjesto indijanskog djeteta stigla stara fotografija našega najdražeg poglavice. I eto, gledajući fotografije svih tih divnih ljudi došao je na svijet ovaj neobičan poster.

Ove godine po šesnaesti put u Dubrovniku, ali skromno i samo jedan dan Le Petita Festival du Theatre. Knežev Dvor u subotu 4.7. u 20 sati Vinko Mario Prizmic predstavlja “Najmanji restoran na svijetu”. Zbog pridržavanja preporuka i mjera za suzbijanje pandemije virusom COVID – 19 broj publike je ograničen.
Vive L’Amour! ❤️

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić