31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiCebalo: Zatražit ćemo od nacionalnog stožera da se terase u našoj županiji...

Cebalo: Zatražit ćemo od nacionalnog stožera da se terase u našoj županiji ne otvaraju

Iako je premijer na danas održanoj sjednici Vlade najavio otvaranje terasa ugostiteljskih objekata od 1. ožujka, u našoj županiji, izgledno je, kako do tog popuštanja mjera neće doći.

Jutros je naime održana sjednica županijskog stožera CZ nakon koje je predsjednik Joško Cebalo izjavio sljedeće.

“Županijski stožeri mogu od nacionalnog stožera mogu zatražiti donošenje posebnih mjera, s tim da te mjere moraju biti strože. Nažalost situacija na našem području, a prvenstveno se to odnosi na područje Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka i Grada Dubrovnika, nije povoljna. Jedan od zaključaka je da ćemo od Nacionalnog stožera zatražiti strože mjere, odnosno da se terase ugostiteljskih objekata od ponedjeljka 1. ožujka ne otvaraju”.

Cebalo je apelirao na građane da se pridržavaju mjera. Izjavio je kako je krivulja rasta u uzlaznoj putanji te da se treba napraviti sve kako bi se rast obuzdao i kako bismo u ljeto ušli sa što manjim rastom, što je važno zbog predstojeće turističke sezone.

“Nacionalni stožer za sutra je najavio donošenje odluke, koja bi trebala stupiti na snagu u ponedjeljak, a mi ćemo preko vikenda zatražiti strože mjere”, kazao je Cebalo.

Otvaranje škola, kaže Cebalo, ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA