32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaBudite uz dubrovačke simfoničare ovog vikenda

Budite uz dubrovačke simfoničare ovog vikenda

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva koncerta za ovaj vikend. Naime, tradicionalno u povodu Dubrovačkog karnevala i u povodu Valentinova, dubrovački simfoničari u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika priređuju koncerte prigodnog programa za svoju publiku. Kao i posljednjih nekoliko mjeseci, koncerti će se održati putem interneta, odnosno televizije.

U sklopu manifestacije „Dubrovački karnevo 2021.- Četiri dana karnevala“, u subotu 13. travnja od 20 sati na Facebook stranici Grada Dubrovnika možete pratiti koncert B&P (brass & percussion) septeta DSO-a.
Trubač i aranžer Damir Butigan pripremio je obrade tradicijskih pjesama i plesova iz dubrovačkog kraja kao što su “Zelena naranča”, “Župčica”, “Poletjele bijele vile“, Potkolo, neizostavne “Maškare” ali i poneke poznate televizijske teme. Koncert će se prikazati i na Youtube kanalu DSO-a.

U nedjelju, 14. veljače, na Valentinovo, na Libertas Televizija – LTV od 21 sat pratite koncert popularne klasike, jazz i latino glazbe B&P septeta. Od Španjolskog ciganskog plesa, preko izbora iz opere Carmen, Moon River, It had better be tonight i još puno puno toga što može uljepšati večer uz vaše voljene. Ovaj koncert priprema se u produkciji DSO-a, Libertas TV-a i Play Production, a osim u programu LTV-a, prikazivat će se na njihovoj Facebook stranici. Repriza koncerta zakazana je u utorak, 16. travnja u 22 sata.

B&P septet DSO-a čine Džemal Cakić i Ivan Kušelj (trube, flugelhorn), Toni Kursar i Martin Hrćan (horne), Damir Butigan (euphonium), Karmen Pervitić (ksilofon, glockenspiel) i Alan Polzer (drum set, udaraljke).


Koncerti se održavaju u organizaciji DSO-a, Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a koncerti su snimljeni u dvorani Studentskog doma Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA