9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiBrže i efikasnije prikupljanje odvojenog otpada

Brže i efikasnije prikupljanje odvojenog otpada

Tvrtka Čistoća bogatija je za novo specijalno komunalno vozilo – kiper s grajferom koje je nabavljeno s ciljem što bržeg i efikasnijeg pružanja usluge sakupljanja odvojeno odloženog otpada.

Riječ je o kamionu marke MAN TGM nadograđeno grajferom dohvata čak 8 metara i volumenom kiperskog sanduka od 22 m3. Svojim karakteristikama ovo vozilo će značajno olakšati i ubrzati operativne mogućnosti sakupljanja odvojenih komponenti komunalnog otpada, posebno papira i kartona, staklene i plastične ambalaže.

Nabava vozila realizirana je kroz projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ ukupne vrijednosti 1.671.566,67 kn, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda sufinancira 1.297.498,50 kn.

Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju udjela odvojenog prikupljenog komunalnog otpada te na taj način doprinijeti smanjenju količine miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište.

U Čistoći ne kriju zadovoljstvo obnovom voznog parka, te naglašavaju kako su razvoj i promjene nužne, a sve s ciljem unapređenja sustava gospodarenja otpadom ali i ispunjavanja obaveza zadanih kroz Plan gospodarenja otpadom RH.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Čistoće d.o.o. Dubrovnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA