32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleBravo juniori! Uspjeh dubrovačkih brodomaketara

Bravo juniori! Uspjeh dubrovačkih brodomaketara

Gabrijel Burđelez i Ivica Bilić su se vratili s broncama s 27. Državnog natjecanja brodomaketara, koje se održalo po NAVIGA pravilima. Dubrovački juniori vratili su se s ukupno 4 bronce za njihove makete.

Gabrijel Burđelez osvojio je bronce za gliser i ribarski brod, a Ivica Bilić bronce za dva glisera. Gabrijel i Ivica dugogodišnji su polaznici radionica brodomodelarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomodelarstva na Batali.

Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima.

Sve natjecateljske makete brodica i brodova mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2022″ koja je od 11. do  20. listopada otvorena za javnost u edukacijsko-izložbenom prostoru Kuća Brodova u Rijeci.

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Manifestaciju financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA