29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaBRANE SE SA SLOBODE: nisu izdavali račune za pružene usluge turističke agencije

BRANE SE SA SLOBODE: nisu izdavali račune za pružene usluge turističke agencije

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je 17. studenog 2020. rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje po tri kaznena djela protiv gospodarstva, po jedno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, po jedno kazneno djelo utaje poreza ili carine i po jedno kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici dogovorno i zajednički kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva registriranog na području Dubrovačko-neretvanske županije, počinili navedena kaznena djela tijekom poslovanja 2014. godine.

Osnovano se sumnja da, u svrhu pribavljanja nepripadne osobne imovinske koristi na štetu trgovačkog društva, nisu izdavali račune za pružene usluge turističke agencije i da su naplaćeni gotovinski novac za pružene usluge zadržali za sebe (iznos od najmanje 233.866,15 kuna) te da su takve neistinite podatke, u cilju izbjegavanja obračuna i plaćanja poreznih obveza trgovačkog društva za 2014. godinu iskazali u prijavama poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit uslijed čega je za državni proračun nastupila šteta u iznosu od najmanje 83.415,38 kuna.

Osnovano se sumnja da poslovne promjene nisu u cijelosti prikazivali u knjizi izlaznih računa trgovačkog društva, a te poslovne promjene su od značaja za utvrđivanje poreznih obveza.

Okrivljenici se brane sa slobode.

izvor: DORH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA