30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaBračni par iz Dubrovnik krijumčario migrante, muž priznao krivnju: Tako sam namjeravao...

Bračni par iz Dubrovnik krijumčario migrante, muž priznao krivnju: Tako sam namjeravao pokriti dugove

Pomorac J. G. K. (29) i nezaposlena trgovkinja N. G. K. (31) iz Dubrovnika bračni su par s troje djece koji je završio pod lupom tužiteljstva nakon što ih je policija, provodeći akciju Koridor II, uhvatila u krijumčarenju 88 migranata na području Like, piše Jutarnji.hr.

U vidno opterećenom autobusu koji je vozio J. G. K. po D1 kroz mjesto Opalić policija je otkrila sedamdeset i jednog ilegalca, a u bunkeru autobusa bilo je još natiskano u nehumanim i ponižavajućim uvjetima njih 17. Radilo se o državljanima Bangladeša, Pakistana, Afganistana, Maroka i Sirije.

Prema iskazu J. G. K. danom Državnom odvjetništvu, novčani dugovi su se nagomilali proljetos tijekom lockdowna kada je posudio novac za biznis, a kako 30.000 eura duga nije uspijevao vratiti, pristao je za taj iznos prebaciti migrante koji su u RH ušli iz Bosne.

– Priznajem to što mi se stavlja na teret. Naime, 12. kolovoza 2020. dogovorio sam prevoženje migranata u Udbini, i to nakon što nisam uspijevao vratiti dug kamatarima. Četiri mjeseca prije toga sam posudio 30.000 eura te mi se šverc učinio kao jedini izlaz za vraćanje duga. Unajmio sam autobus u Dubrovniku 13. kolovoza oko podne te krenuo sa suprugom prema Udbini. Putem sam mobitelom dobivao upute i bilo je dogovoreno da u dva sata poslije ponoći budem na lokaciji. Kasnio sam 20 minuta jer me bilo strah, te sam čak razmišljao i da odustanem. No kroz glavu su mi prošla moja djeca, pa sam ipak autobus zaustavio prema dobivenoj uputi. Otvorio sam vrata i desni bunker. 

Ušle su osobe za koje sam znao da su migranti i da su nezakonito ušli u Hrvatsku i koje sam trebao prevesti do Rijeke. Vjerujem da su me angažirali isti ljudi koji su mi posudili novac u Crnoj Gori, a posuđenim novcem sam namjeravao kupiti autobus i baviti se prijevozom turista – branio se J. G. K. naglasivši da je supruzi, neposredno nakon preuzimanja migranata, rekao o čemu se zapravo radi. Da ju je muž doveo pred gotov čin potvrdila je i N. G. K.

Više pročitajte ovdje.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA