14.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaLifestyleBogat program za djecu i mlade "Šarena zima u Uvali"

Bogat program za djecu i mlade “Šarena zima u Uvali”

Šarena zima u Uvali tradicionalni je dio Dubrovačkog zimskog festivala namijenjen prvenstveno djeci i mladima. Organizator programa, koji će trajati od 3. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023., je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Program “Šarena zima u Uvali” otvara se 3. prosinca 2022. manifestacijom Du STEM Festival u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, koja izravno organizira i koordinira brojna druga festivalska događanja u Uvali Lapad, kao što su zmajada za djecu i mlade i regata jedrilica na daljinski na plaži u uvali Lapad, radionica brodomaketarstva, izrada svjetlećih čestitki, kreativna radionica oslikavanja drva i radionica “Sove i šiške”. Program otvaranja obogatit će svojim nastupom na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i Mažoterkinje Grada Dubrovnika te Slovensko kulturno društvo “Lipa” nastupom “Tonka Balonka Show” .

Kulturno društvo “Aster” priredit će na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici dvije lutkarske prestave za djecu: “Orlando” i “Ukleti kraljević i čelični Henrik”. Dvjema likovnim radionicama “Grinch” i “Rudolf” programu će se pridružiti i Art studio Kantunić.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Dječji zbor Dubrovnik kolendom Uvali i učenički bend “Oksidi” na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici.

Poseban pečat programu “Šarena zima u Uvali” dat će program “Šareni plesni kolaž”, u kojem će nastupiti Plesno rekreacijski studio Dubrovnik, Plesni studio 3V, Plesni studio Lazareti, Plesni studio Step&Jazz te KUD “Sveti Juraj” Osojnik.

Festivalski program završit će 6. siječnja 2023. izložbom fotografija sa svih događanja u Uvali Lapad poznatog dubrovačkog fotografa Željka Tutnjevića pod nazivom “Šarena zima u Uvali”.

Bogat program “Šarena zima u Uvali” upotpunit će blagdanski vlakić, koji će prometovati svaki dan do 6. siječnja 2023. u vremenu od 9 do 18 sati te klizalište na teniskim terenima s radnim vremenom od 9 do 22 sata. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA