27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaBogat program povodom Međunarodnog dan muzeja u Muzejima i galerijama Konavala

Bogat program povodom Međunarodnog dan muzeja u Muzejima i galerijama Konavala

Muzeji i galerije Konavala pripremili su bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se održava 18. svibnja, a ovogodišnja tema je “Muzeji, održivost i dobrobit”.

U Zavičajnom muzeju Konavala Međunarodni dan muzeja obilježit će se u suradnji s učenicima Područne škole Čilipi uz edukativni kviz znanja o kulturnoj i tradicijskoj baštini Konavala. Kroz četiri kviza, sadržajem i opsegom prilagođenim svakom pojedinačnom razredu, učenici će se međusobno natjecati te propitati i ponoviti svoje znanje o raznim segmentima baštine, stečenim programom školskog kurikuluma i ranijim edukativnim suradnjama s muzejom. Kvizovi znanja održat će se u jutarnjim terminima od 8 do 12 sati.

Pozivamo našu najmlađu publiku na vodstvo kroz Kuću Bukovac i izložbu “Otac i kćeri, bilješke i skice” u 16 sati. Vodstvo je prilagođeno djeci, a uz brojne skice Jelice i Ivanke Bukovac te njihovog oca i učitelja Vlaha Bukovca, svi zainteresirani saznat će čemu služe crteži i što sve govore o umjetničkom stvaralačkom procesu. 

Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala pripremio je predavanje pod nazivom “Jadran između Cezara i Pompeja” koje će se održati u 18 sati. Tema predavanja su pomorski sukobi Cezarovih i Pompejevih pomorskih snaga tijekom rimskog građanskog rata, političke okolnosti u Iliriku kao i prvi spomen Epidaura u povijesnim izvorima. Predavanje će održati kustos Muzeja i galerija Konavala Marko Vodopija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA