28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBiskup Glasnović krstio šesto dijete u obitelji Dubravka i Slavice Kutnjak

Biskup Glasnović krstio šesto dijete u obitelji Dubravka i Slavice Kutnjak

Malu Josipu, šesto dijete u obitelji Dubravka i Slavice Kutnjak, krstio je u nedjelju, 28. kolovoza dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Josipa ima pet starijih sestara koje su nazočile i pobožno sudjelovale u sakramentu krštenja uz kumove, obitelji prijatelja i župnu zajednicu.

Tumačeći nedjeljnu evanđeosku poruku biskup Glasnović je govorio o poniznosti. Kazao je kako su mnogi sveci bili ponizni slijedeći Krista, a među njima je bio i sv. Augustin.

Povijest spasenja je povijest poniznosti jer Bog silazi među ljude. I riječ čovjek u latinskom jeziku je srodna s riječju poniznost, primijetio je biskup. Poniznost ipak nije ljudima prirođena, treba je vježbati. I sama psihologija prepoznaje terapeutsku vrijednost poniznosti.

„Poniznost traži da gledamo sebe kako nas vidi Bog“, poručio je biskup Glasnović te dodao kako se poniznost na poseban način poniznosti uči upravo u obitelji jer se tu članovi obitelji moraju prignuti jedni nad drugima i njihovim potrebama, neprestano se darivati, poniziti se i to uvijek iznova.

Na kraju mise župnik don Marin Lučić, a potom i biskup, čestitali su obitelji Kutnjak. Biskup je, kako to liturgija predviđa, podijelio poseban blagoslov roditeljima djeteta.

Svečanom i radosnom ozračju u katedrali pridonio je pjesmom Mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem prof. Petre Potrebica.

Tekst i foto: Angelina Tadić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA