27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBespravna gradnja na Ratcu prijavljena je inspekciji, očekujemo njihovo izvješće

Bespravna gradnja na Ratcu prijavljena je inspekciji, očekujemo njihovo izvješće

Stigli su nam odgovori nadležnih u vezi gradnje u pomorskom dobru na Ratcu o kojoj smo prošli tjedan pisali temeljem dojave čitatelja. Iz županijskog Upravnog odjela, nadležnog za izdavanje dokumenata potrebnih za gradnju (dozvola) odgovorili su nam kako je na navedenoj čestici riječ o bespravnoj gradnji, dok su iz Općine Dubrovačko primorje slijedom našeg upita podnijeli prijavu građevinskoj inspekciji.

Podsjetimo na čestici zemlje 927/1 k.o. Majkovi Gornji, na pomorskom dobru, tijekom zimskih mjeseci počela je gradnja građevine, koja izgleda kao temelj za buduću kuću, a ujedno je vidljivo kako je netko počeo betonirati i obalu.

Obzirom da je riječ o negrađevinskom području, a ujedno i o pomorskom dobru u kojem gradnja nije dozvoljena, zanimalo nas je tko to gradi na Ratcu. Nažalost to iz dostupne dokumentacije, ali niti od mještana nismo uspjeli saznati. Na gradilištu nema nikakve table s podatcima, a čestica zemlje je vlasništvo mnogobrojnih osoba.

DUBROVAČKO PRIMORJE: BESPRAVNA GRADNJA na pomorskom dobru?

Iz Županije su nam na upit odgovorili sljedeće.

Uvidom u službenu evidenciju koju vodi naš Upravni odjel, na čest.zem. 927/1 k.o. Majkovi Gornji, nije izdan nikakav akt o gradnji, niti je u tijeku ikakav postupak. Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije je ovlašten postupati po zahtjevima stranaka u postupcima izdavanja akata o gradnji, a za eventualnu bespravnu gradnju, nadležan je isključivo Državni inspektorat, Ispostava u Dubrovniku.

Iz Općine Dubrovačko primorje odmah su reagirali na naš upit i bespravnu gradnju prijavili inspekciji.

Navedena prijava bespravne gradnje na kopnu i pomorskom dobru proslijeđena je 4. 6.2021. Građevnoj inspekciji koja će sukladno zakonu izaći na teren i zaustaviti ovu bespravnu gradnju, odgovorili su nam iz Općine.


A Građevinska inspekcija Državnog inspektorata, koja do trenutka primitka našeg upita nije zaprimila prijavu, odgovorila nam je:

Inspekcijski nadzor za predmetnu lokaciju uvršten je u plan rada građevinske inspekcije za naredno razdoblje, te ćemo Vas o utvrđenom obavijestiti po okončanju inspekcijskog nadzora.

Nastavit ćemo pratiti ovaj slučaj u nadi da će inspekcija reagirati što prije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA