14 C
Dubrovnik
Naslovnica Politika BARAČ UPOZORAVA GRADONAČELNIKA: "Kriza nije vrijeme za laganje"

BARAČ UPOZORAVA GRADONAČELNIKA: “Kriza nije vrijeme za laganje”

Nakon što je jučer Gradska uprava objavila kako je gradonačelnik Mato Franković donio odluku sukladno kojoj se svim obveznicima umanjuje plaćanja komunalne naknade – fizičkim i pravnim osobama za 15 posto, predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač tvrdi kako je informacija neistinita. Kaže kako gradonačelnik tu odluku nije donio u cilju zaštite svojih sugrađana. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

-Jučer (20. ožujka) poslano je priopćenje kako je gradonačelnik Mato Franković donio odluku o smanjenju komunalne naknade. 

Takva informacija nije istinita.

Gradonačelnik nije donio odluku u cilju zaštite svojih sugrađana od krize izazvane epidemijom koronavirusa,  već je smanjenje komunalne naknade naprosto rezultat izmjene Zakona o vatrogastvu (koji je u primjeni od 1. siječnja 2020. g.), a koja ukida dosada korištenu mogućnost financiranja vatrogastva kroz povećanje komunalne naknade u iznosu od 15%.  

Da bi nadomjestio to smanjenje u iznosu od 15%, Mato Franković je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 18. ožujka 2020. g. namjeravao (a to dokazuju dostupni vijećnički materijali) POVEĆATI ukupan iznos komunalne naknade. U tome ga je spriječila oporba ne želeći u ovakvim okolnostima raspravljati o temama koje su nebitne i štetne za građane.

Molimo gradonačelnika Mata Frankovića da se, u vrijeme kada nastupa najveća ugroza od vremena Domovinskog rata, suzdrži od jeftinih spinova i politikantstva. Barem privremeno – stoji u priopćenju Jadrana Barača.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Grad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja će se održati 5. listopada, na dnevnom redu će se između ostalog naći i...

Dubrovnktv.net

KRATKI REZOVI – FESTIVALSKO IZDANJE: Laureati Dana hrvatskog filma, frankofoni filmovi

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na 29. izdanje Dana hrvatskog filma koji su završili dodijelom nagrada najbojim novim domaćim kratkim...

KRATKI REZOVI: “Mater”, “Mulan”, 15. Trash Film Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Mater" - naslov najboljega filma regije na beogradskom FESTu, nagrada za najbolju glumicu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić