30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaBARAČ UPOZORAVA GRADONAČELNIKA: "Kriza nije vrijeme za laganje"

BARAČ UPOZORAVA GRADONAČELNIKA: “Kriza nije vrijeme za laganje”

Nakon što je jučer Gradska uprava objavila kako je gradonačelnik Mato Franković donio odluku sukladno kojoj se svim obveznicima umanjuje plaćanja komunalne naknade – fizičkim i pravnim osobama za 15 posto, predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač tvrdi kako je informacija neistinita. Kaže kako gradonačelnik tu odluku nije donio u cilju zaštite svojih sugrađana. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

-Jučer (20. ožujka) poslano je priopćenje kako je gradonačelnik Mato Franković donio odluku o smanjenju komunalne naknade. 

Takva informacija nije istinita.

Gradonačelnik nije donio odluku u cilju zaštite svojih sugrađana od krize izazvane epidemijom koronavirusa,  već je smanjenje komunalne naknade naprosto rezultat izmjene Zakona o vatrogastvu (koji je u primjeni od 1. siječnja 2020. g.), a koja ukida dosada korištenu mogućnost financiranja vatrogastva kroz povećanje komunalne naknade u iznosu od 15%.  

Da bi nadomjestio to smanjenje u iznosu od 15%, Mato Franković je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 18. ožujka 2020. g. namjeravao (a to dokazuju dostupni vijećnički materijali) POVEĆATI ukupan iznos komunalne naknade. U tome ga je spriječila oporba ne želeći u ovakvim okolnostima raspravljati o temama koje su nebitne i štetne za građane.

Molimo gradonačelnika Mata Frankovića da se, u vrijeme kada nastupa najveća ugroza od vremena Domovinskog rata, suzdrži od jeftinih spinova i politikantstva. Barem privremeno – stoji u priopćenju Jadrana Barača.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA