32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaArnab Bhattacharya večeras u Sponzi povodom 75 godina indijske nezavisnosti

Arnab Bhattacharya večeras u Sponzi povodom 75 godina indijske nezavisnosti

Indijski klasični glazbenik Arnab Bhattacharya nastupit će u atriju palače Sponza večeras, 14. kolovoza u 21:30 sati povodom Azadi Ka Amrit Mahotsav, proslave 75 godina indijske nezavisnosti. Program je ostvaren uz pokroviteljstvo Indijskog vijeća za kulturne odnose i Veleposlanstva Indije u Zagrebu, a ulaz je slobodan.

Arnab Bhattacharya sarod je počeo učiti u djetinjstvu od svog oca, a pod vodstvom gurua usavršava svoje muziciranje i obogaćuje repertoar. Njegova glazba izvrstan je spoj tradicionalnog i modernog oblika indijske klasične glazbe koja povezuje sve generacije podjednako, a što je bilo moguće zahvaljujući jedinstvenoj sposobnosti tkanja najsloženijih tekstura čak i pri iznimno velikoj brzini održavajući čistoću Rage koja je definitivno neusporediva. Nastupio je na brojnim prestižnim pozornicama u Indiji i inozemstvu uključujući Taj Mahal Festival, Sankat Mochan Festival, 126 Ramakrishna Missions, Rajya Sangeet Academy, Raja Rani Festival, All India Music Festival, World Music Festival (Francuska), Geneva Drums and Music Festival, ratni festival u Singapuru, Aralash Festival (Rusija i središnja Azija), Sur Festival (London) i mnogim drugim. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima kao što su Sanjar Naki Kov (Uzbekistan), Rydlin (Južna Afrika), Eshani Lasya (Portugal), Fabris (Mauricijus), Nelbucktower (Mauricijus) te Shafin Ahmed (Bangladeš).

Dubrovačke ljetne igre njeguju suradnju i prijateljstvo s indijskim umjetnicima koji su na festivalskim pozornicama predstavljali bogatu indijsku kulturu. Tako su tijekom godina gostovanja ostvarili jedan od najpoznatijih indijskih glazbenika u 20. stoljeću Ravi Shankar na sitru i Alla Rakha na tabli svirajući hindustansku klasičnu glazbu, braća Dagar predstavljajući staru indijsku glazbu te Narenda Katkar na sitru i Shymal Maitra na tabli također izvodeći indijsku glazbu. Nastup na Igrama bilježe i Ratilekha Dash, koreograf guru Gangathar Pradhan s plesnom školom Orissa Dance Academy – Odissi Troupe, Snehalatha Kandan s ansamblom te utemeljiteljica i umjetnička ravnateljica škole indijskog plesa u Münchenu Abhinaya Indischer Tanz i dobitnica prestižne indijske nagrade Aryabhatta Sneha Bharadwaj koji su festivalsku publiku upoznali s klasičnim indijskim plesom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA