32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleArhitekti pozivaju na predavanje i obilazak vojnog odmarališta Kupari

Arhitekti pozivaju na predavanje i obilazak vojnog odmarališta Kupari

Društvo arhitekata Dubrovnik, Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Udruga Slobodne veze – Projekt Motel Trogir i Umjetnička galerije Dubrovnik pozivaju na predavanja i obilazak nekadašnjega vojnog odmarališta Kupari.

U petak, 17. srpnja u 20 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Saša Šimpraga održat će predavanje “Nije uvijek budućnost ono što dolazi – Praksa projekta Motel Trogir”. Projekt Motel Trogir proizašao je iz građanske kampanje za zaštitu jadranskih motela arhitekta Ive Vitića. Od pokretanja 2013. godine prerastao je u projekt za istraživanje, evaluaciju, zaštitu i popularizaciju baštine arhitektonskog modernizma druge polovice 20. stoljeća u Hrvatskoj i na Sredozemlju kroz iniciranje Mediteranske mreže modernizma. Predavanje će predstaviti presjek rada kroz specifičnu metodologiju, rezultate i aktualne aktivnosti projekta koji djeluje u tri osnovna pravca: građanski aktivizam, znanstveno istraživanje i suvremena umjetnička produkcija. Članovi tima projekta Motel Trogir su Saša Šimpraga, Lidija Butković Mićin i Nataša Bodrožić.

U subotu, 18. srpnja, u Kuparima će se održati terensko predavanje “Arhitektura modernizma u nekadašnjem vojnom odmaralištu Kupari”. Kupari ove godine obilježavaju stoljeće od početka organiziranog turizma, a sudeći prema najavama, do kraja godine slijedi rušenje svih napuštenih (modernističkih) građevina. Apeli i inicijative strukovnih društava i kulturne javnosti da se hotel Pelegrin arhitekta Davida Fincija sačuva i proglasi kulturnim dobrom nisu urodili plodom pa će i on biti srušen za potrebe nove turističke izgradnje. Tim povodom organizira se šetnja Kuparima uz stručno vodstvo koje pripremaju Božo Benić i Morana Rozić. Okupljanje je ispred hotela Grand u 10 sati, a priključiti se mogu svi zainteresirani.

Sudjelovanje u programu svim ovlaštenim arhitektima i arhitekticama boduje se u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA