30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaANKETA: Nikola Dobroslavić vodi u utrci za župana, Tolić na drugom mjestu

ANKETA: Nikola Dobroslavić vodi u utrci za župana, Tolić na drugom mjestu

Prema anketi koju je naručio HDZ, a koju je napravila agencija IPSOS na uzorku od 703 ispitanika iz naše županije, aktualni župan Nikola Dobroslavić trenutno ima podršku od 36.7, a Roko Tolić 20.8, dok je na trećoj poziciji Božo Petrov s podrškom od 17.8 ispitanika. Slijedi Marko Giljača s 6.4 posto, a zanimljivo je kako Maro Hajdahodžić ima podršku 4.2 posto ispitanih. Ostali kandidati ne prelaze prag. Također je indikativno kako je 8.7 posto neodlučnih birača.

Oa 703 ispitanika, koliko ih je sudjelovalo u anketi, njih 56.7 posto sigurno će izaći na izbore dok se njih 23 posto izjasnilo kako će vjerojatno izaći na izbore. 10.4 posto odgovorilo je kako sigurno neće glasati, a 8 posto kako vjerojatno neće glasati.

Kad bi u drugom krugu izbora kandidati bili Dobroslavić i Tolić, ispitanici bi prednost dali Dobroslaviću sa 45.4 posto, dok bi Tolić dobio, prema ovoj anketi 35 posto.

Osim rejtinga kandidata za župane, anketom se mjerio i rejting stranaka, koje se bore za vijećnička mjesta u Županijskoj skupštini. Prema anketi, HDZ sa partnerima i dalje ima premoćnu podršku od 35.7 posto, slijede SDP-HNS “Dubrovnik naš Grad” sa 18.7, pa MOST sa 12.5 te Srđ je Grad i Nova ljevica sa 8.7 te Domovinski pokret sa 4.7 posto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA