31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAna Kaznačić Skurić imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja

Ana Kaznačić Skurić imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja

Na temelju prijedloga Upravnog vijeća Dubrovačkih muzeja, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je danas Rješenje kojim se za vršiteljicu dužnosti ravnateljice javne ustanove Dubrovački muzeji imenuje Ana Kaznačić Skurić, voditeljica Pomorskog muzeja.

Vršiteljica dužnosti imenuje se do izbora ravnatelja/ive javne ustanove. 

Gradonačelnik je također donio rješenje o razrješenju Ivone Michl dužnosti ravnateljice ove javne ustanove na osobni zahtjev.

Životopis

Ana Kaznačić Skurić rođena je 1979. godine u Dubrovniku. Nakon završene jezične gimnazije u Dubrovniku 1998. godine upisuje dvopredmetni studij povijesti i arheologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je 2004. godine na Odsjeku za povijest i stekla zvanje diplomiranog povjesničara i arheologa, te profesora povijesti i arheologije. Od 2006. godine zaposlena je u Dubrovačkim muzejima u Pomorskom muzeju. Zvanje kustosa stekla je 2007. godine, a višega kustosa 2016. godine. Vodi Zbirke dokumenta, pomorskih i zemljopisnih karta i atlasa, brodske opreme, novovjekovnih brodoloma i zdravstveno sanitarno-higijenskih brodskih predmeta.

Na mjesto voditeljice Pomorskog muzeja dolazi 2014. godine na kojemu je i danas. Od 2020. godine predsjednica je Stručnog vijeća Dubrovačkih muzeja te članica Upravnog vijeća javne ustanove Dubrovački muzeji. Iza sebe ima niz uspješnih koautorskih izložbi, samostalnu izložbu, niz međunarodnih suradnji te je bila kustosica izložbe na nekoliko značajnijih gostujućih izložbi organiziranih u Dubrovačkim muzejima. Koautorica je i urednica izdanja Vodiča Pomorskog muzeja na hrvatskom, francuskom, njemačkom i engleskom jeziku, te autorica nekoliko muzejskih publikacija (katalozi izložbi i zbirki). Proučava stare karte, brodsku dokumentaciju te se bavi različitim temama iz pomorske povijesti Dubrovačke Republike. Od 2020. članica je Uredništva izdanja Dubrovačkih muzeja.  

PRIJEDLOG UPRAVNOG VIJEĆA Ana Kaznačić Skurić v.d. ravnateljica Dubrovačkih muzeja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA