32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleAmerikanka dubrovačkih korijena proglašena nadolazećom jazz zvijezdom

Amerikanka dubrovačkih korijena proglašena nadolazećom jazz zvijezdom

Thana Alexa je rođena i danas živi u New Yorku, ali kao što i sama ističe, pola djetinjstva je sa svojim roditeljima i bratom provela u Hrvatskoj, zemlji svojih predaka. Jučer je na svom FB profilu objavila vijest koju je upravo saznala, da su je kritičari najuglednijeg svjetskog jazz magazina „Downbeat“ proglasili za nadolazeću zvijezdu (Rising Star) 2021 godine, donosi portal 24 sata.

To je neusporedivo najveći uspjeh neke hrvatske jazz glazbenice. Time su njezin talent i karijera dobili još jednu kvalificiranu potvrdu. Vrijedno je za napomenut, kako je njezin posljednji samostalni album „ONA“ ove godine osvojio Grammy nominaciju za jazz vokalni album (nagradu je dobio Kurt Elling), a violinistica Regina Carter je bila nominirana za najbolji instrumentalni solo na snimci s istog izdanja.

Thana Alexa je rođena 1987 godine u New Yorku i zarana je pokazala svoj interes za glazbom. Uskoro je odabrala violinu kao svoj glavni instrument ali se, istovremeno trudila savladati i vokalne vještine. Nakon osnovne škole se s obitelji preselila u Hrvatsku gdje je nastavila školovanje (pjevanje u zagrebačkoj Rock Akademiji). Istovremeno se sprijateljila s Boškom Petrovićem te je pohađala specijalizirane jazz radionice i počela nastupati na raznim jazz festivalima.

Ovim priznanjem kritičara najuglednijeg jazz magazina „Downbeat“, Thana Alexa je dobila samo još jednu potvrdu o ispravnosti i kvaliteti svog samostalnog usmjerenja u kojemu želi izgraditi jedinstven glazbeni identitet često naglašavajući svoje hrvatsko porijeklo.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Thana Alexa Instagram

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA