21.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaistaknutoAKTIVNOSTI GRADA Suglasnost za rekonstrukciju OŠ Mokošica, sufinanciranje troškova medicinski potpomognute oplodnje...

AKTIVNOSTI GRADA Suglasnost za rekonstrukciju OŠ Mokošica, sufinanciranje troškova medicinski potpomognute oplodnje…

28. kolovoza

Bez pristiglih ponuda za izvođenje radova uređenja igrališta na Šipanu

Nakon što nije pristigla ni jedna ponuda u postupku javne nabave za izvođenje radova na dječjem igralištu u mjestu Suđurađ na otoku Šipanu, Grad Dubrovnik pokrenut će ograničeni postupak nabave.

Nabava se odnosi na izvedbu radova I. faze igrališta Suđurađ na nekretnini ukupne površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječje igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine.

Za ovu prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76.000,00 eura. Procijenjena vrijednost nabave za prvu fazu iznosi 106.000,00 eura bez PDV-a.

Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli.

30. kolovoza

Gradu suglasnost Ministarstva za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica, moguće stopostotno financiranje bespovratnim sredstvima

Grad Dubrovnik zaprimio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Mokošica, kojim se potvrđuje da je isto izrađeno u skladu s normativima Ministarstva.

Predmetnim zahvatom osiguravaju se infrastrukturni uvjeti za prelazak Osnovne škole Mokošica u jednu smjenu. Naime, nakon završetka novog objekta OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake kojim i ova škola prelazi u jednosmjenski režim nastave, OŠ Mokošica je posljednja dubrovačka škola u kojoj se nastava odvija u dvije smjene. Rekonstrukcijom i dogradnjom novih 18 učionica s kapacitetom 28 učenika po učionici, knjižnice, blagovaonice i kuhinje s pratećim sadržajima OŠ Mokošica moći će primiti 952 učenika u 34 razredna odjeljenja prema režimu nastave u jednoj smjeni.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja također navodi da je rekonstrukciju i nadogradnju škole prema idejnom rješenju moguće financirati bespovratnim sredstvima iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole“ Ministarstva i to u postotku od 100 %.

Grad Dubrovnik sustavno radi na unapređenju sustava osnovnoškolskog obrazovanja, a ističe se kontinuirana kapitalna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, programe i uvjete rada. Pri tome osiguranje uvjeta za odvijanje nastave u jednoj smjeni treba istaknuti kao primarni strateški cilj.

31.kolovoza

Grad Dubrovnik provodi mjeru sufinanciranja troškova medicinski pomognute oplodnje

Nastavno na Odluku o sufinanciranju troškova medicinski pomognute oplodnje, a koju je Gradsko vijeće donijelo u srpnju, Grad Dubrovnik svojim sugrađanima omogućuje sufinanciranje često visokih troškova navedenih postupaka.

Naime, ovim programom pruža se podrška parovima koji na svom putu do ostvarenja roditeljstva  prolaze kroz postupke medicinski pomognute oplodnje jer troškovi jednog postupka, uključujući smještaj i put u udaljene ustanove, iziskuju visoke izdatke.

Pravo na sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje u iznosu do 50 posto ukupnih troškova postupka, a najviše 1.600,00 eura,  može se priznati podnositelju zahtjeva koji je iscrpio sve prethodne mogućnosti koje su, sukladno zakonu kojim je uređeno pitanje medicinski pomognute oplodnje, ostvarive na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.  

Svi uvjeti i načini ostvarivanja prava propisani su Odlukom koja se uz obrazac Zahtjeva nalazi na stranicama nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika (LINK), a mogu se preuzeti i ispod ove objave. 

Sukladno demografskoj strategiji, Grad Dubrovnik provodi čitav niz mjera pronatalitetne politike, a sve u cilju  poboljšanja demografskih trendova, a program sufinanciranja troškova medicinski pomognute oplodnje jedan je od posljednjih takvih primjera.

1.rujna

Nove sportske podloge u dvorani i na vanjskom igralištu OŠ Marina Getaldića

U sklopu radova na obnovi, adaptaciji i uređenju novog objekta Osnovne škole Marina Getadlića u povijesnoj jezgri, u Ulici Ilije Sarake, provedeno je uređenje i opremanje zgrade Centar. Dubrovačke školarce tako će u ponedjeljak dočekati obnovljeno unutarnje i vanjsko sportsko igralište.

Na oba igrališta postavljene su polipropilenske sportske podloge nove generacije koje se zbog svojih karakteristika često koriste upravo u školskim sportskim dvoranama. Ovakve, vodootporne, podloge ističu se kvalitetom materijala i jednostavnim sustavom spajanja što omogućuje da se pojedini dijelovi (ploče) mogu lako ukloniti s površine u slučaju oštećenja, čak i ako se nalaze u sredini sportskog terena.

Radove postavljanja je izvela tvrtka KL Sport International d.o.o. iz Karlovca. Investicija, koja je uz materijal, dopremanje i postavljanje podloga, uključivala i uklanjanje dotrajalog parketa iz unutarnje dvorane škole, stajala je 39 tisuća eura te je financirana sredstvima Grada Dubrovnika kao osnivača škole.

Nakon ulaska i OŠ Marina Getaldića u sustav jednosmjenske nastave, zgradu Centar pohađat će učenici od 4 do 8 razreda, dok će učenici prva tri razreda ići u novi objekt u Ulici Ilije Sarake.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA