28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAKTIVNOSTI GRADA: novi projekt e-Dječja kartica - ''Mudrica'', Tepšić o obnovi turističkih...

AKTIVNOSTI GRADA: novi projekt e-Dječja kartica – ”Mudrica”, Tepšić o obnovi turističkih aktivnosti

Središnji državni ured za demografiju i mlade poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte iz javnog i privatnog sektora da se kao partneri uključe u njihov novi projekt e-Dječja kartica – ”Mudrica”. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na virtualnoj konferenciji pod nazivom „Restarting of the touristic sector in the Adriatic area“, održanoj u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija –Hrvatska REMEMBER. Završena je sanacija prostora ogranka Gruž Dubrovačkih knjižnica

Budite dio projekta e-Dječja kartica – ”Mudrica”

Središnji državni ured za demografiju i mlade poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte iz javnog i privatnog sektora da se kao partneri uključe u njihov novi projekt e-Dječja kartica – ”Mudrica”.

Sudjelovanje u partnerstvu podrazumijeva osiguravanje pogodnosti ili popusta za krajnje korisnike e-Dječje kartice – ”Mudrice”.

Kroz pogodnosti ili popuste na usluge ili proizvode za korisnike s djecom, kartica  ”Mudrica” omogućava poboljšanje obiteljskog standarda. Korisnici su svi roditelji (udomitelji i skrbnici) najmanje jednog djeteta do 18 godina života na području Republike Hrvatske te je usluga u potpunosti besplatna za korisnike.

Partneri koji se uključe mogu računati na veliki broj potencijalnih korisnika i stvaranje loyalty okruženja. Popis svih partnera bit će vidljiv putem aplikacije i posebno dizajnirane web stranice (https://www.e-djecjakartica.hr/), a vidljivost će dodatno biti osigurana kroz marketinšku kampanju.

Dječja kartica u formi je mobilne aplikacije, lako dostupna i jednostavna za korištenje, a postupak registracije povezan je sa sustavom e-Građani kako bi se osigurala točnost podataka.

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo prikupit će prijave zainteresiranih gospodarskih subjekata te listu dostaviti Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Zainteresirani se mogu javiti na mail: drustvenedj@dubrovnik.hr, do 06. kolovoza 2021.

Zamjenica Tepšić sudjelovala na virtualnoj konferenciji o obnovi turističkih aktivnosti na Jadranu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na virtualnoj konferenciji pod nazivom „Restarting of the touristic sector in the Adriatic area“, održanoj u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija –Hrvatska REMEMBER.

Ključne teme o kojima su raspravljali sudionici konferencije, predstavnici gradskih i lučkih uprava te turističkog sektora, bile su utjecaj krize prouzrokovane virusom COVID-19 na turistička kretanja te nautički turizam na području Jadrana.

U tom kontekstu, u svom izlaganju „Dubrovački turizam prije i poslije COVID-19 pandemije“ zamjenica Tepšić predstavila je sliku stanja primarne gospodarske grane u Gradu prije koronakrize u 2020. godini, a govorila je i o projektima na kojima Grad Dubrovnik trenutno radi kako bi pokrenuo paralizirano turističko tržište. U sklopu programa „Poštujmo Grad“, jedan od ključnih ciljeva gradske uprave je dugoročna održivost destinacije, istaknula je zamjenica Tepšić.

„Fokus strateškog projekta Poštujmo Grad je upravljanje i bolja koordinacija, kao i korištenje svih korisnih smart city alata, a od 2017. su napravljeni značajni pomaci. Iznimno nam je važna suradnja s udruženjem kruzerskih tvrtki CLIA-om, s kojom je ova gradska uprava izgradila partnerski odnos, a zajedničkim naporima postignuta je bolja organiziranost na terenu. U ovom se segmentu Grad Dubrovnik pokazao kao primjer ostalim kruzerskim destinacijama“, rekla je između ostalog zamjenica Tepšić.

Dodala je kako je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj sa „smart city“ strategijom, skupom projekata i aplikacija koji podižu kvalitetu boravka posjetitelja, a ovu tezu ilustrirala je brojnim primjerima dobre prakse.

Završena sanacija prostora ogranka Gruž Dubrovačkih knjižnica

Obnovljeni su krov i pročelje zgrade na adresi Obala Stjepana Radića 29, u vlasništvu Grada Dubrovnika u kojoj djeluje i gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica. Korisnici prostora, u kojeg je zbog dotrajalosti prodirala vlaga, što je zahtijevalo nužnu sanaciju, sada imaju suhe i prostore primjerene za rad.

Grad Dubrovnik u proteklom je razdoblju ulaganjima poboljšao uvjete za rad Dubrovačkih knjižnica te je, nakon što je godinama bio ugašen, prije tri godine otvoren novi prostor ogranka Lapad u zgradi Atlant centra, a uređenjem prostora ogranka Gruž nastavljeno je ulaganje u gradske knjižnice.

Iduća na listi prioriteta je sanacija i obnova prostora ljetnikovca Skočibuha na Boninovu koji će dobiti namjenu smještaja građe Znanstvene knjižnice.

Održana četvrta sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika održala se u Gradskoj vijećnici 16. srpnja 2021. Glavna tema dnevnog reda Vijeća bila je realizacija Operativnog plana Vijeća za tekuću godinu.

Članovi Vijeća izvjestili su o provedbi prioritetnih aktivnosti u ovoj godini, istaknuvši postignuća, ali i probleme i poteškoće u provedbi pojedinih mjera. Predstavnici Policijske uprave izvjestili su da su se, u vremenu od održavanja treće sjednice Vijeća, osnovala vijeća za prevenciju kriminaliteta za Gradski kotar Grad i Gradski kotar Ploče iza Grada. Kao najveći problem u dosadašnjem radu tih vijeća istaknuta je razina buke, poglavito u povijesnoj gradskoj jezgri. Zaključak članova Vijeća je da postoje zakonska rješenja kojima se regulira jačina buke u naseljenim područjima, no da postoje problemi u proceduri i pravovremenom osiguravanju aparata za mjerenje buke, na čemu će se ubuduće pojačati napori gradskih i inspekcijskih službi. 

Obzirom da je glavna odrednica djelovanja Vijeća preventivno djelovanje na svim područjima, poglavito u prevenciji zlouporabe opojnih droga i alkohola u mlađoj populaciji, zatražit će se izvješće dubrovačkih školskih ustanova o provedbi školskih prevetivnih programa.

Projekt “Ti si moj heroj”, koji se temelji na materijalu Vijeća Europe o zaštiti djece tijekom epidemije izazvane virusom Codid 19, provodit će dubrovačka Policijska uprava uz potporu Grada Dubrovnika u novoj školskoj godini. Predložit će se da se u Izmjene i dopune Proračuna Grada Dubrovnika uvrsti izrada prigodne brošure, koja bi se dijelila učenicima dubrovačkih škola prilikom predavanja u okviru projekta “Ti si moj heroj”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA