11.8 C
Dubrovnik
Utorak, 18 siječnja, 2022
NaslovnicaistaknutoAKTIVNOSTI GRADA: isplaćene studentske mirovine i subvencije za najam, dobijena dozvola za...

AKTIVNOSTI GRADA: isplaćene studentske mirovine i subvencije za najam, dobijena dozvola za 2. fazu rekonstrukcije tenis igrališta u Lapadu

Voćni obrok za sve školarce

Grad Dubrovnik i ove školske godine nastavlja s provedbom programa “Shema školskog voća” u svih sedam gradskih škola. Naime, djeca od 1. do 8. razreda u osnovnim školama na gradskom području jednom tjedno dobivat će obroke voća. Omogućeno je to kroz program koji se provodi na razini Europske unije, a za kojeg je aplicirao i Grad Dubrovnik.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na podneseni zahtjev Grada Dubrovnika odgovorila je pozitivno te odobrila tražena sredstva. Ukupni iznos prava na potporu za školsku godinu 2021./2022. iznosi 115.770,16 kuna bez PDV-a, a odnosi se na 3592 učenika.

Gradonačelnik se sastao s veleposlanicima Njemačke i Francuske

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sastao se s njemačkim i francuskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj. Robert Klinke, veleposlanik Njemačke, i Gaël Veyssière, veleposlanik Francuske, sa suradnicima, u zajedničkom su posjetu jugu Hrvatske, a prilikom susreta s gradonačelnikom Frankovićem i pročelnicom za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž, pridružila im se i počasna konzulica Francuske Republike u Dubrovniku Lucijana Leoni.

Gradonačelnik je veleposlanike upoznao s najvažnijim projektima Grada Dubrovnika, s posebnim naglaskom na projekte financirane europskim sredstvima i one koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života građana. Dotakli su se i važnosti izgradnje Pelješkog mosta za čitavo šire područje Dubrovnika, ali i ratnih stradanja u Domovinskom ratu te oporavka koji je uslijedio.

U Dubrovniku održana edukacijska radionica o transformaciji sustava zaštite mentalnog zdravlja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s Klinikom za psihijatriju Vrapče te uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije – Ureda u Republici Hrvatskoj organizirao je 3. studenog u Dubrovniku edukacijsku radionicu o promicanju prava osoba sa mentalnim poremećajima i preporukama za reorijentaciju i transformaciju sustava zaštite mentalnog zdravlja, u cilju učinkovitijeg zadovoljavanja zdravstvenih potreba osoba s problemima mentalnog zdravlja.

U uvodnom dijelu seminara prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo predstavila je Strateški okvir zaštite mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, dok je prof. dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić iz Klinike za psihijatriju Vrapče održala predavanje o transformaciji sustava zaštite mentalnog zdravlja i promicanje ljudskih prava. U raspravi koja je potom uslijedila sudjelovao je zamjenik pročelnika  Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, istaknuvši dubrovačke primjere dobre prakse i pripravnost Grada Dubrovnika za potporu projektima usmjerenim na unaprjeđenje mentalnog zdravlja naših sugrađana, sukladno nadležnostima i proračunskim mogućnostima.

Ovaj seminar prirodan je nastavak Poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova, također održanog  u Dubrovniku u rujnu, s temom “Resursi za duševno zdravlje u zajednici”. Tada predstavljeni dubrovački primjeri dobre prakse bili su temelj za pozicioniranje Dubrovnika kao modela skrbi za  zdravstvene potrebe osoba s problemima mentalnog zdravlja za cijelu Hrvatsku.

Logističku i organizacijsku potporu održavanju seminara dali su Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Dubrovačka baština i Odjel psihijatrije Opće bolnice Dubrovnik.

Nastavlja se program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu

Program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, nastavlja se i u studenom.

Film “Prkos je strujao  Gradom” autora Vedrana Benića bit će prikazan 9. studenog u kinu Sloboda.  U utorak, 16. studenog, također u kinu Sloboda na repertoaru je film “Šah rat” autora Nikole Dupera.

U kinu Sloboda, u srijedu, 17. studenog održat će se šahovski turnir u sjećanje na „Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima“, održan u Gradskoj kavani 17. studenog 1991. godine.

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik pripremila je program “Trenutak poezije posvećene braniteljima u okviru Dubrovačkog spomenara, a koji će se održati u Saloči od zrcala u četvrtak, 25. studenog u 18 sati.

Izložba Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik “Dani ponosa – najteži dani u herojskoj obrani Dubrovnika i očuvanju njegove slobode” može se razgledati od 9. do 21. studenog.

Program obilježavanja započeo je 1. listopada i trajat će do 6. prosinca 2021. godine. Sva događanja posvećena su stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično i hrabro stali u obranu Republike Hrvatske i Dubrovnika u najtežim vremenima kao i svim civilima stradalim na dubrovačkom području u Domovinskom ratu. 

Održana komemoracija u spomen na Miru Muhoberac

U Kazalištu Marina Držića danas je održana komemoracija za nedavno preminulu hrvatsku kazališnu kritičarku i dramaturginju Miru Muhoberac. U prostorima dubrovačkog teatra gdje je kao nekadašnja ravnateljica djelovala Mira Muhoberac ostavivši pritom zamjetan i neizbrisiv trag, uz prisustvo obitelji brojni su prijatelji, poznanici i suradnici odali počast poradi njezina iznimnog doprinosa u kulturi, umjetnosti i tradiciji.

Posljednji pozdrav u ime Grada Dubrovnika uputila je i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

„Sami pogled na životopis Mire Muhoberac najbolje pokazuje koliko je svojim umjetničkim radom i aktivnim djelovanjem u različitim ustanovama i institucijama zadužila kulturnu scenu Hrvatske, dok oni koji su gospođu Miru dobro poznavali ili s njom surađivali svjedoče o njenoj dubokoj posvećenosti svom pozivu i optimizmu koji ju je krasio kao osobu. Kao dramaturginja, urednica brojnih izdanja, publicistkinja, književna i kazališna kritičarka u svoj je rad znala utkati jedinstveni senzibilitet i kreativni impuls, koji bi znala izraziti bez obzira na to što je bio predmet njenog rada“ istaknula je u svom obraćanju pročelnica Antić Brautović.

„Mira Muhoberac ispoljavala je nemjerljivu ljubav prema svome gradu, kao nukleusu koji ju je formirao i koji je u njenom životu i radu uvijek imao posebno mjesto“ zaključila je.

Mira Muhoberac preminula je 30. rujna u 62. godini života u Zagrebu. Djelovala je kao samostalna umjetnica na području dramaturgije, režije i kazališne kritike, samostalna znanstvenica na području teatrologije, kroatistike i komparatistike te profesorica i predavačica. Kao dramaturginja surađivala je s brojnim profesionalnim kazalištima i festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Dramskog kazališta Gavella, HNK-a u Zagrebu, Satiričkog kazališta Kerempuh, HNK-a u Varaždinu, Zagrebačkog kazališta lutaka, Male scene te dubrovačkog kazališta Marina Držića, u kojemu je od 2002. do 2004. bila ravnateljica.

Grad isplatio subvencije za najam stana mladim osobama za 56 korisnika mjere

U sklopu Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika isplaćena su sredstva za subvencije najma stana mladim osobama i obiteljima za mjesec rujan.

Za 56 korisnika isplaćeno je ukupno 29 tisuća kuna, dok se na godišnjoj razini za realizaciju ove mjere iz gradskog proračuna izdvaja do 350 tisuća kuna.

Grad Dubrovnik tako mladim osobama do navršenih 35 godina života koji imaju prebivalište na području grada Dubrovnika najmanje pet godina i koji u svom vlasništvu nemaju nekretnina, a čiji mjesečni dohodak po članu kućanstva nije veći od prosječne isplaćene neto plaće u Republici Hrvatskoj, osigurava novčanu potporu za plaćanje najma stana.

Mjesečni iznos subvencije iznosi 400 kuna za samca, 500 kuna za dvočlano kućanstvo, 600 za tročlano i  750 kuna za četveročlano kućanstvo i više, a sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

Naime, pravo na subvenciju troškova za najam stana u prethodnom mjesecu ostvarila su dvadeset četiri samca, jedanaest parova, dvije jednoroditeljske obitelji i devetnaest parova s djecom.

Vrijedi podsjetiti kako je osim navedene mjere, čija je osnovna svrha pomoć i potpora mladim osobama i obiteljima, tijekom mjeseca listopada 2021. godine isplaćena i subvencija u iznosu od 286.900 kuna za podstanarstvo 228 korisnika slabijeg materijalnog statusa.

Izdana dozvola i za II. fazu rekonstrukcije tenis terena i pratećih građevina u Lapadu

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izdao je građevinsku dozvolu i za II. fazu projekta rekonstrukcije tenis terena i pratećih građevina Tenis kluba Dubrovnik u Lapadu.

Druga faza odnosi se na uređenje tribina s fitness centrom, svlačionicama, skladištem i uredima za administraciju.

Podsjetimo, rekonstrukcija tenis terena i pratećih građevina projektirana je u dvije faze:

          I. faza – rekonstrukcija tenis terena

          II. faza – rekonstrukcija pratećih građevina (svlačionice i drugi prostori ispod tribina)

Za prvu fazu je već prethodno izdana građevinska dozvola kojom je odobrena rekonstrukcija, odnosno natkrivanje dva tenis terena izgradnjom suvremeno oblikovane dvorane lučne konstrukcije.

Planirani zahvat II. faze obuhvaća rekonstrukciju postojećih građevina uz tenis terene, odnosno svlačionica i drugih prostora ispod tribina. Na razini prizemlja, ulaz s istočne strane, planirane su muške i ženske svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorovima i tuševima te multifunkcionalna dvorana sa spravama za vježbanje. Ulazom sa sjeverne strane pristupa se prostorima za trenere, spremištu te prostorijama namijenjenim osobama s invaliditetom – predprostor, svlačionice i kupaonica. Na razini prizemlja nalaze se i prostori stambene namjene koji se planiraju rekonstruirati i prenamijeniti u polivalentne klupske prostore. Na razini prvog kata postojeći stambeni prostori prenamijenit će se u jedan poslovni prostor te prostore spremišta.

Uz to je planirana i sanacija dijelova fasade te uređenja prostora gledališta s postavljanjem 759 sjedalica, kao i ograđeni prostor za privremeno odlaganje otpada. Nenatkrivena terasa uz postojeću poslovnu građevinu (restoran i uprava kluba) planira se uzdignuti na razinu šetnice.

Predmetni zahvat bit će pristupačan osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Projekt je prijavljen za financiranje kroz program ‘The Recovery and Resilience, nastavno na smjer ove gradske uprave koja je osobito u vrijeme krize okrenuta EU fondovima.

Sveukupnim uređenjem ovog kompleksa podignut će se razina kvalitete, osigurati bolja funkcionalnost i omogućiti Tenis klubu Dubrovnik organizaciju različitih međunarodnih natjecanja te priprema kroz čitavu godinu.

Projekt rekonstrukcije tenis terena u Lapadu jedan je od 11 strateških ciljeva definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika. Već ranije, sukladno Strategiji, izgrađen je hangar za jedriličare u Orsanu, uređen nogometni teren s pripadajućim sadržajima u Gospinom polju, Judo dvorana u Mokošici, obavljena rekonstrukcija objekta bivšeg hotela Stadion u Gružu te uređena sportska dvorana za borilačke sportove u prostoru bivše ‘Stanice za tehnički prijem vozila’ u Gospinom polju.

Isplaćeno 160 tisuća kuna za 133 učeničke i studentske stipendije

Grad Dubrovnik isplatio je 159.100,00 kuna na ime učeničkih i studentskih stipendija za mjesec listopad. Ukupno su isplaćeni mjesečni iznosi stipendija za 133 učenika/ce i studenta/ce.

Iznosi stipendija, podsjetimo, značajno su povećani prije dvije godine pa se učeničke stipendije kreću od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko se mjesečno isplaćuje učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe polaze izvan Dubrovnika.

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2021/2022. Raspisan je u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Jednako kao i prošle godine, i ovogodišnjim natječajima naglasak se stavlja na zanimanja u zdravstvu, uključujući doktore medicine, medicinske sestre i tehničare te ostalo zdravstveno osoblje i to kroz stipendije za nadarene studente i one u deficitarnim zanimanjima.

Predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, more i gospodarstvo Antonela Svilarić te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas predsjednika Korejskog udruženja putničkih agenata Henrya ChangheeOh.

Gradonačelnik Franković i predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata ChangheeOh u ovoj su prigodi razgovarali su o turizmu u vremenu epidemije COVID-19 i zdravstvenoj situaciji u Dubrovniku, Hrvatskoj i Koreji. Tijekom susreta gradonačelnik se dotaknuo protekle turističke sezone na jugu Hrvatske i budućih turističkih aktivnosti te procijepljenosti građana koja je, kako je istaknuo gradonačelnik Franković, izuzetno važan faktor koji danas čini sigurnu destinaciju. Posebice se osvrnuo na podatke o dolascima korejskih gostiju koji su među najbrojnijim posjetitelja Dubrovnika u razdoblju izvan glavne turističke sezone, što je upravo na tragu projekta Poštujmo Grad u čijem je središtu daljnji razvoj Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije održivog turizma.

Predsjednik ChangheeOh ovom je prilikom kazao kako Hrvatsku, a naročito gradove Dubrovnik i Zagreb godišnje posjete tisuće Korejaca te da je ovaj posjet od iznimne važnosti zbog daljnih mogućnosti i potencijala kojim bi se dodatno unaprijedila suradnja, posebice kada je riječ o turizmu, putovanjima i avionskoj povezanosti između Dubrovnika i Koreje.

U tom kontekstu, predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata najavio je i mogućnost uvođenja turističkih paket aranžmana s  charter letovima. Dubrovački gradonačelnik i predsjednik ChangheeOh usuglasili su se kako je potrebno oživiti povezanost korejskih gradova s Dubrovnikom i njegovim organizacijama u sektoru turizma kako bi se u budućnosti potaknula još veća zainteresiranost za putovanjima i posjećivanjem atraktivnih destinacija.

Predsjednik Vlade RH iskazao spremnost za financijsku pomoć jedinicama lokalne samouprave

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić, sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, u Velikoj vijećnici održali su sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave od Konavala do Trpnja koji su od Vlade tražili pomoć za likvidnost. 

U ime Grada Dubrovnika, na sastanku su sudjelovale vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Vlada Republike Hrvatske spremna je pružiti  financijsku pomoć jedinicama lokalne samouprave koje su iznimno pogođene ekonomskom krizom uzrokovanom pandemijom, istaknuto je na sastanku. Između ostalog, naglašeno je kako će se model rješavanja ovog problema usuglasiti do kraja godine, i to na osnovu iskazanih proračunskih gubitaka. 

Ovom su sastanku nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić

Gradonačelnik Franković na Danima hrvatskog turizma 2021.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić sudjelovali su sinoć na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u Župi dubrovačkoj. Samoj završnici ovogodišnje manifestacije, koja je okupila mnogobrojne turističke djelatnike i dionike iz turističkog sektora iz cijele Hrvatske, nazočili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima ministrima, kao i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

Dodijeljene su 22 godišnje turističke nagrade pojedincima koji su se svojim radom i rezultatima iskazali i zaslužili nagradu koja se dodjeljuje s ciljem podizanja kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu. Uručene su i četiri godišnje nagrade, posebno priznanje za izniman doprinos turističkoj 2021. godini te nagrada za životno djelo.

Resorna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je nagrađenima, a ovom prilikom osvrnula se i na proteklu sezonu koju je ocijenila uspješnom, istaknuvši važnost projekta Safe stay in Croatia te omogućavanje cijepljenja turistima što su koraci koji su ipridonijeli dobrim rezultatima. 

Premijer Plenković čestitao je nagrađenima i njihovom doprinosu uspješnosti turističke sezone kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol sezoni u izazovnim vremenima pandemije. Kazao je kako možemo biti zadovoljni sa ostvarenih 75 posto rezultata iz rekordne 2019., istaknuvši kako je to rezultat kolektivnog napora svih sektora i Vlade. Nagrađenima je čestitao i predsjednik HGK Luka Burilović. 

U sklopu programa Dana hrvatskog turizma održan je i sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i suradnika s predstavnicima turističkog sektora, na kojem su nazočili i gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Neke od tema sastanka bile su oporavak turizma od pandemije, a turistički djelatnici su i iskazali zahvalnost Vladi za odlične mjere za zaposlenost i likvidnost gospodarstva u kriznom vremenu. Zamjenica Tepšić u popodnevnom je programu sudjelovala u radu Konferencije o budućnosti Europe „Mladi u turizmu“.

Gradonačelnik Franković na otvaranju Moto kluba Libertas Riders

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji svojih suradnika nazočio je jučer otvaranju prostora Moto kluba Libertas Riders.

Grad Dubrovnik osigurao je prostor za rad Moto kluba u prostorima bivše „Stanice za tehnički prijem vozila”.

Ovom prilikom gradonačelnik Franković kazao je kako je osiguravanje ovog prostora u Gospinom polju bilo prijeko potrebno za Libertas Riders, posebice zbog njihova daljnjeg djelovanja.

Naime, dio prostora u prizemlju (96 kvadratnih metara površine) u sklopu objekta u Gospinom polju namijenjeno je i uređeno upravo za rad, potrebe i buduće djelovanje Moto kluba Libertas Riders. Vrijedno je za spomenuti kako ova udruga broji uistinu veliki broj članova i simpatizera koji svake godine sudjeluju ili su jedni od organizatora brojnih humanitarnih događanja, akcija i donacija.

Podsjetimo, vrijednost uređenja i adaptacije dvorane za borilačke sportove u kojoj se uz prostorije moto kluba Libertas Riders i dvorane za borilačke sportove ‘Gladijator’ nalaze i prostori za sportske udruge i klubove s područja grada Dubrovnika iznosi 2,8 milijuna kuna plus PDV, što uključuje i opremanje prostora.

Obilježena 30. obljetnica osnutka Hrvatske ratne mornarice Dubrovnik

Svečano je danas obilježeno 30 godina od osnutka Hrvatske ratne mornarice Dubrovnik, u organizaciji Udruge dragovoljaca HRM-a Dubrovnik. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na groblju Boninovo i ispred brodice Sveti Vlaho na Batali odana je počast svim stradalim pripadnicima HRM-a. U ime Grada Dubrovnika vijence su položili predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te pročelnik Dživo Brčić i gradska vijećnica Katarina Doršner. Vijence su položili i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, kontraadmiral Ivo Raffanelli, ujedno izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, predstavnici Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane te Udruge dragovoljaca HRM-a i ostali predstavnici udruga.

S raketne topovnjače ‘Dubrovnik’ potom je u Luci Gruž položen vijenac u more i održana molitva za sve poginule.

Uslijedilo je postrojavanje dragovoljaca, bivših pripadnika HRM-a u Luci Gruž, a tom ih je prigodom, između ostalih pozdravila i ministrica Nina Obuljen Koržinek te u ime Vlade Republike Hrvatske zahvalila za njihov veliki doprinos u Domovinskom ratu.

‘’Prošlo je 30 godina od srbo-crnogorske agresije na naš grad, a malo dobrih ljudi je tog 1. 10., tog 1. 11., tog 6.12. stalo na branik naše Domovine. Svi ste se tada znali, u kojoj god postrojbi da ste bili i nemojte dopustiti da se između sebe dijelite jer to pogoduje samo onima koji tada nisu bili nigdje. Hrvatska Vlada i Grad Dubrovnik čvrsto stoje iza naših branitelja, a to radimo iz dubokog poštovanja za ono što ste vi napravili. Znamo što nam je onda značio brod Sveti Vlaho kad je isplovio, znamo što ste nam značili vi u hrvatskim uniformama, vi ste tada za nas djecu bili i ostali istinski heroji i idoli našeg djetinjstva”, kazao je u ovoj prigodi Marko Potrebica, naglasivši kako je upravo ta generacija imala tu privilegiju stvoriti Hrvatsku, koju smo stoljećima sanjali.

Prigodnim riječima obratio se i zapovjednik HRM-a, kontraadmiral Ivo Raffanelli, koji je uručio priznanje – plaketu predsjedniku Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Dubrovnik Želimiru Čizmiću.

Uz blagdan Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici Grada Dubrovnika položili vijence

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana predstavnici Grada Dubrovnika položili su vijenac i zapalili svijeću kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te stradalim civilima u Domovinskom ratu odali su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Maro Kristić.

Vijence su u ime Dubrovačko-neretvanske županije položili zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima, predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Oružanih snaga Republike Hrvatske te Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za sve pokojne predvodio je župnik župe sv. Petra don Ante Burić.

Predstavnici Grada Dubrovnika, Županije i udruge Hrvatski domobran potom su uz prigodnu molitvu položili vijence i zapalili svijeće i na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

Sveta misa za sve poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu bit će u utorak, 2. studenog u 18 sati u Katedrali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]