30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaSportAK Župa dubrovačka klupski je prvak Hrvatske na brdskim stazama

AK Župa dubrovačka klupski je prvak Hrvatske na brdskim stazama

Deveta i posljednja utrka Prvenstva Republike Hrvatske održala se, već tradicionalno na jugu Hrvatske, u Dubrovniku, čiji je domaćin i organizator bio Autoklub Dubrovnik Racing. Ovogodišnja 22. Međunarodna brdska utrka Nagrada Dubrovnik 2022. – Memorijal Željko Đuratović – Trofej Dubravko Čikor vozila se na novoj stazi, odnosno novoj cesti od mosta Franja Tuđmana do Osojnika.

Autoklub Župa dubrovačka u sastavu: Matija Jurišić, Nihad Seferagić, Fahrudin Dolić, Deni Kmetović, Suad Hota, Ante Kriste, Stipe Bekavac, Antonio Hernaut i Mario Barović osvojio je titulu klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama u 2022. Osim klupskog naslova Župljani su osvojili dva od osam pojedinačnih. U grupi dva najbolji je bio Nihad Seferagić, dok je u grupi tri najbolji Matija Jurišić.

Stazu, sa startom „od Mosta“, u duljini 3.345 metara, sa 17 zavoja i usponom od 7,56 posto, uz jednu „šikanu“ usporenja brzine, odvozila su 93 prijavljena vozača iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

U I kategoriji Dejan Dimitrijević u drugoj vožnji prestigao je Žarka Knega za 3,2 sekunde. Dimitrijević je osvojio 10 bodova, Knego 8 dok je treće mjesto i 6 bodova pripalo Matiji Jurišiću.

U grupi pet u gustoj utrci između Saše Radole iz Dubrovnik Racinga i Ivana Pulića iz AK Konavle pobijedio je Radola dok je u grupi 6 pobjedu i naslov odnio Florian Šalec iz Zagorja.

Laszlo Szasz iz AK Dubrovnik Racing dojurio je do trofeja Dubravko Čikor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA