Na četiri odjela dubrovačke bolnice odvijat će se nastava za studente sa splitskog Medicinskog fakulteta

U Plavoj dvorani Opće bolnice Dubrovnik održana je prigodna promocija suradnje OB Dubrovnik s Medicinskim fakultetom iz Splita koja je utemeljena na ranije potpisanim Ugovorima o suradnji. Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Marijo Bekić kazao je kako je ovo produkt dobre suradnje ove dvije ustanove tijekom posljednje dvije godine i tijekom pandemijskog vremena kada se imalo više vremena za promišljanje o drugačijim iskoracima za dubrovačku bolnicu. Na četiri odjela OB Dubrovnik obavljat će se studentska nastava poput predavanja, seminara i vježbi za studente sa splitskog Medicinskog fakulteta.

-Prije dvije godine potpisan je ugovor o suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu i Opće bolnice Dubrovnik kao nastavne baze tog fakulteta. U međuvremenu je došla korona i pandemija, nastava se odvijala iz predmeta kirurgija, ali tada još nisu postojali epidemiološki uvjeti za dolazak studenata Medicinskog fakulteta u našu ustanovu. U ovom trenutku Odjel za ortopediju i traumatologiju, Odjel za plastičnu kirurgiju, Odjel za neurokirurgiju i Odjel za oftalmologiju su spremni i već od ove godine će se na njima odvijat nastava te očekujemo dolazak studenata s Medicinskog fakulteta u Splitu – kazao je Bekić.

-Nismo se samo bavili pružanjem zdravstvene suluge ove dvije posljednje godine, za vrijeme covid pandemije bavili smo se i drugim manje atraktivnim, ali ne manje važnijim stavrima. Mislim da je ovo s jedne strane veliki iskorak za našu ustanovu, za naše djelatnike i za navedene odjele, a s druge strane postoji i još nekoliko odjela koji će se pridružiti ovom procesu – dodao je Bekić.

Dekan i prodekan splitskog Medicinskog fakulteta, dr. Ante Tonkić je kazao kako se ugovor počeo pomalo realizirati.

-Ono što je dobro u ovoj akademskoj godini je da će se organizirat dio kliničke nastave iz predmeta kirurgije. Ovaj ugovor o znanstveno nastavnoj suradnji nije samo iskorak OB Dubrovnik nego uistinu predstavlja čast Medicinskom fakultetu u Splitu, obzirom na dobro poznatu povijest dubrovačke medicine koja je komparabilna kulturnom, znanstvenom i općenito znanstvenom doprinosu Dubrovačke republike – rekao je Tonkić.

Dodao je kako će realizacija ovog ugovora najviše koristiti mladim liječnicima iz DNŽ koji će kako kaže, moći svoju cjelokupnu stručnu, znanstvenu i nastavnu izobrazbu steći u Splitu i Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.