Pismo intendantice Dore Ruždjak Podolski uoči 72. Igara

Dora Ruždjak Podolski, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara uoči otvaranja 72. festivala pismom se obratila publici. Njezini pismo prenosimo u cijelosti.

U umjetnosti se ne zrcali život, već jedino gledatelj. – Oscar Wilde

-Draga gledateljice, dragi gledatelju, dobro došli na 72. Dubrovačke ljetne igre. Naš najstariji nacionalni festival i dalje ponosno i nezavisno čuva svoj format koji se pažljivo gradio godinama i u kojeg su utkane nebrojene umjetničke sudbine i vrli kreativni putevi.

Pored izvornih kazališnih predstava koje su svojevrsni zaštitni znak ovog festivala, čuvajući identitet Grada kao i hrvatskog i europskog stvaralaštva, uz niz uzbudljivih glazbenih događanja koja probijaju vremensko-prostorne dimenzije, i ove godine posvećujemo veliku pozornost programima koji oplemenjuju zajednicu, kako njezine najmlađe pripadnike tako i sve one koji su prigrlili Igre kao mjesto susreta i novih iskustava.

Stoga računamo, draga gledateljice i dragi gledatelju, upravo na vas i na vaše umijeće doživljaja u kojem se zrcale Igre.

Vrijeme promjena nije donijelo isključivo pejorativnu izolacijsku komponentu, pandemijskom okruženju unatoč, već je upravo područje osame ponudilo svima nama bolje upoznavanje sebe samih i svojih bližnjih, pridonijevši tako nešto boljem i osvještenijem svijetu.

Umjetnost se uvijek osamljeno rađa u pojedincu – no taj čin postaje vjerodostojnim jedino kad se dostojno podijeli s drugim.

Draga gledateljice i dragi gledatelju, s velikim veseljem vas očekujemo na Igrama koje u 72 godine postojanja ništa nije uspjelo pokoriti. Budite s nama na 13 lokacija, uz 63 izvedbe, svih 47 ljetnih dana, napisala je Dora Ruždjak Podolski, intendantica DLJI.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.