Državna tajnica Mađerić Caritasu uručila ugovor vrijedan više od 840 tisuća kuna

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević te pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić nazočio je danas u Velikoj vijećnici svečanosti u kojoj je državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila ugovor za projekt “Ruka Dobrote”, vrijednosti 843.770,14 kuna, ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije Sanji Šanje. Svečanosti uručenja također je nazočio i gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić.

Radi se, naime, o ugovoru koji je sklopljen između Ministarstva i Caritasa za projekt “Ruka Dobrote”, kojem je cilj ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili oosnovne materijalne pomoći, a koji je sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

“Uvijek je lijepa prigoda kad unaprjeđujemo brigu o najranjivijim skupinama u našem društvu, jer uspjeh jedne zajednice se u dobroj mjeri ogleda i standardom najpotrebitijih. Dobro je da mi u Županiji, zajedno s Gradom i uz potporu Ministarstva, zajednički brinemo o ovom segmentu.”, kazao je župan Dobroslavić. Podsjetio je i kako mi ovdje u županiji imamo ustanove kojima je osnivač država, a o kojima brigu vodi Ministarstvo – četiri Centra za socijalnu skrb, pet ustanova koje brinu o starijim osobama i osobama s teškoćama u razvoju i koje dobro skrbe o skupinama za koje brinu, ali je posebno istaknuo Caritas Dubrovačke biskupije i zahvalio na svemu što čine: “Posebno bih istaknuo vrlo osjetljivo područje zaštite od nasilja, posebno žene i djece, i na inicijativu Vlade smo upravo s Caritasom osnovali Sigurnu kuću, odnosno za početak privremeno rješenje, a i dobit ćemo trajno rješenje, također s Caritasom, i na taj način će zaštita od nasilja biti još bolja i kvalitetnija.”, rekao je između župan Dobroslavić te čestitao ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije na ovom ugovoru koji će im danas biti uručen.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić u svom je obraćanju podsjetila na projekte koje Ministarstvo provodi na području naše županije, pri tome kao posebno uspješan istaknuvši Projekt “Zaželi”.

“Dubrovačko-neretvanska županija je temeljem natječaja iz EU fondova pod nazivom “Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja u obitelji” potpisala Ugovor o financiranju projekta “Josipov dom” u iznosu od 11,5 milijuna kuna. Ovom prilikom bih u ime Vlade i Ministarstva zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Caritasu što je zajedničkim snagama omogućeno rješavanje problema skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te će Dubrovačko-neretvanska županija imati trajno rješenje za sve korisnike koji su u potrebi.”, rekla je državna tajnica Mađerić. Uz zahvalu za suradnju na svim projektima koji su u realizaciji, na ovome za koji se danas uručuje ugovor, ali i na svim budućim projektima, državna tajnica Margareta Mađerić istaknula je kako su kvalitetna suradnja i visok stupanj razumijevanja s jedinicama lokalne samuprave, Županijom, nevladinim sektrorom, Caritasom i Crvenim križom rezultiralo projektima na dobrobit onima kojima je pomoć najpotrebitija – ranjivim skupimama od naše djece do mladih, starijih i nemoćnih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.