13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPročitajte koje nove mjere protiv širenja koronavirusa vrijede od danas

Pročitajte koje nove mjere protiv širenja koronavirusa vrijede od danas

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak nove mjere protiv koronavirusa, nakon što dosadašnje nisu smanjile broj zaraženih, od subote u ponoć do 15. prosinca dodatno su postrožena ograničenja na javnim i privatnim okupljanjima, kao i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Od danas na javnim događanjima umjesto 50 smije biti najviše 25 osoba. Svadbene svečanosti ograničene su na 15, a pogrebi na 35 osoba. Privatna okupljanja ograničena su na 10 osoba, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

Noćni klubovi, kockarnice i automat klubovi ne smiju raditi uopće, dok je rad svih ostalih ugostiteljskih objekata ograničen do 22 sata, uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a.

Sve trgovina također na ulaznim vratima trebaju istaknuti obavijest o najvećem broju kupaca, koji prema mjerama mogu u isto vrijeme boraviti u njihovim prostorima te kod akcija sniženja ili očekivanja većeg broja kupaca trebaju poduzeti dodatne mjere kako u prostorima ne bi boravio veći broj kupaca od dopuštenog.

Profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela, događaji su na kojima smije biti i više od 25 osoba, a ograničenja se odnose na veličinu prostora. Za svaku osobu treba osigurati četiri četvorna metra površine uz pridržavanje mjera.

Nakon 22 sata do 6 sati ujutro zabranjena je prodaja alkohola.

Provođenje mjera kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA