18.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiHoće li se na Montovjerni ograničiti prometovanje vozila preko 3,5 tone?

Hoće li se na Montovjerni ograničiti prometovanje vozila preko 3,5 tone?

Stanari zgrade na adresi Od Montovjerne 19-25 su od gradske uprave zatražili postavljanje znaka zabrane prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone u ulici Od Montovjerne i u ulici Alberta Hallera zbog stalnih problema uzrokovanih izgradnjom zgrada u ulici Alberta Hallera. Stanari strahuju da im se na Montovjerni ne ponovi slučaj Solinske ulice.

-Uslijed iskopa i prometa velikih kamiona nosivosti od 20 tona, koji odvoze materijal građevinskog iskopa, došlo je do pucanja vodovodnih cijevi, a u petak navečer (02.10.2020.) i do prekida električnog kabela. Sve to nastalo je zbog prometa vozila ogromne mase, na  gore navedenim ulicama , širine u prosjeku 3,5 metara,  koje ne mogu izdržati toliki pritisak, tako da i dalje očekujemo slična pucanja komunalne infrastrukture. Napominjem, da se navedenim ulicama kreće i nemali broj pješaka i školske djece koja su fizički ugrožena prometom velikih kamiona i građevinskih strojeva, s obzirom da na navedenim ulicama ne postoji nogostup za pješake – stoji u dopisu kojega su uputili u Grad Dubrovnik, ali i na mail našeg portala. Potražili smo odgovore i dobili ih.

Iz Grada Dubrovnika kažu kako je u Solinskoj dovedena u pitanje stabilnost ceste, što je potkrijepljeno dokazima, a otkrili su i što će napraviti s regulacijom prometa na Montovjerni.

-U Solinskoj ulici prilikom izvođenja radova iskopa od strane privatnog investitora, a koji su se izvodili neposredno uz nerazvrstanu cestu – Solinsku ulicu utvrđeno je da je predmetnim iskopom dovedena u pitanje stabilnost ceste, a što je i potkrijepljeno osiguranjem dokaza od strane sudskog vještaka, te je iz navedenoga razloga bilo neophodno ograničiti najveću dopuštenu masu vozila na 3,5t, a sve s ciljem kako bi se osigurala sigurnost prometovanja na predmetnome dijelu.

Što se tiče samog gradilišta iznad hotela Lero, točnije na ulici Alberta Hallera tu moramo navesti i to da se u posljednjih 10 godina na predmetnoj ulici izgradilo više stambenih objekata uz postojeću prometnu regulaciju, te nije došlo do oštećenja prometnice u vidu same stabilnosti iste.

Grad Dubrovnik će putem nadležnog komunalnog redarstva pratiti stanje ceste i izvođenja radova na predmetnoj lokaciji i u slučaju oštećenja iste naložiti investitoru – izvođaču sanaciju eventualnih oštećenja, a što je regulirano i kroz izdavanje dozvola za prekomjernu uporabu javnih prometnih površina.

Ograničavanje prolaza određenoj kategoriji vozila bez evidentnog uporišta u vidu možebitnog štetnog događaja dovodimo u nepovoljan položaj Grad Dubrovnik, a i druge. Postupa se sukladno Odluci o nerazvrstanim cestama te se naplaćuje ulaz vozila preko 7,5 tona u Grad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA