Festival peljeških okusa završava u subotu, 28. lipnja, na rivi u Dračama. Sve je tu, od hrane, vina, zabavnog programa, a prihod ide u dobrotvorne svrhe.
Možda nije najveći na svijetu, ali u Dalmaciji jedan od najvećih definitivno. Stol dug gotovo 50 metara s najfinijim jelima i delicijama najljepša je pozivnica gurmanima da se upute na Pelješac.
Pelješka trpeza u Dračama tradicionalna je manifestacija kojom ove godine završava osmodnevni hedonistički Festival peljeških okusa sa središtem na području općine Janjina kojoj pripada i ovo slikovito turističko mjesto na sjevernoj strani poluotoka.
Mjesto radnje impresivan je mol okružen morem. S jedne strane s pogledom na ambijentalno mjesto, a s druge na osvijetljeni Pelješki most, pojačava dojam i ovu feštu pretvara u nezaboravno iskustvo. Susret tradicije i modernog uz najfinije okuse!
Bit će svega – od mušula na buzaru, kozica s roštilja, morskog psa, crnog rižota, suhe ribe i gulaša od sipe do pršuta, telećeg rižota, janjećeg gulaša i tripica te tradicionalnih peljeških slastica. Uz OPG Antunović i Catering Pećina, jelovnik potpisuju i mještani – vrsni kuhari i kuharice. Vrhunska vina koja se savršeno sljubljuju s Pelješkom trpezom i koja su nadaleko proslavila ovaj poluotok, predstavit će vinarije OPG Bezek, OPG Dežulović, OPG Anto Grgurević, Pelješki vrhovi PZ Janjina i Vina Edivo iz Janjine i PZ Putniković iz Putnikovića.
„Ovim eno-gastro događajem promoviramo naša autentična jela i lokalne proizvođače te želimo pokazati da tradicionalno okupljanje može postati i čin solidarnosti, jer prava vrijednost manifestacije mjeri se srcem. Naime i ove godine jela i vino se nude po promotivnim cijenama, a prihod je namijenjen Ligi za borbu protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i udruzi Djeca Pelješca“, istaknula je Bianka Jasprica, direktorica TZ općine Janjina.