21.8 C
Dubrovnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaSportDubrovačka judašica Ivana Šutalo predstavlja Hrvatsku na "judaškom Wimbeldonu"

Dubrovačka judašica Ivana Šutalo predstavlja Hrvatsku na “judaškom Wimbeldonu”

Osim što ga vole zvati „judaški Wimbledon“, ovogodišnje izdanje Grand Slama u Parizu po mnogočemu je vrlo poseban turnir. Riječ je o 50. jubilarnom izdanju i ujedno nešto poput generalne probe za Olimpijske igre, iako se olimpijska judo natjecanja neće održati u pariškom Bercyju, već u Champs de Mars Areni nedaleko od Eiffelovog tornja. Ukupno 667 judaša iz 111 nacija imenovanih za Bercy, uključujući osam svjetskih broj jedan, dvanaest olimpijskih prvaka u Tokiju i pet aktualnih svjetskih prvaka. Među njima je naravno i heriona hrvatskog sporta, dvostruka svjetska prvakinja Barbara MATIĆ, koja je do sada ima srebro i broncu s istog.

„Upoznata sam da je 50. izdanje, instagram doslovno „gori“ oko toga. Pariz je uvijek nekako poseban osjećaj, ona velika dvorana, Bercy. Stvarno je to super i nevjerojatan osjećaj za doživjeti. Nadam se što boljem rezultatu, ne želim si stavljati nikakav pritisak. Portugal sam super odradila, sve bez ozljede što je najbitnije, u međuvremenu par treninga koji su bili fokusirani na Pariz.“ – kazala je Matić uoči najjačeg turnira u svijetu.

Domaćin Francuska izvela je čak 56 sportaša, uključujući sve zvijezde iz pobjedničkog tokijskog  mješovitog tima s olimpijskih igara. (Clarisse Agbegtnenou, Sarah Leonie Cysique, Romane Dicko, Guillaume Chaine, Axel Clerget i Teddy Riner).

Hrvatsku na obljetničkom turniru predstavljaju četiri natjecatelja Zlatko KUMRIĆ (-100kg AJK „Student“ – Split), Katarina KRIŠTO (-63kg JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac), Barbara MATIĆ (-70kg – JK „Pujanke“ – Split), Ivana ŠUTALO (+78kg JK „Dubrovnik“).

Grand Slam koji održava se od 2.-4. veljače, a naši prvi predstavnici na tatami tek u subotu, kada su na rasporedu težinske kategorije -63kg i -70kg u kojima se bore Krišto odnosno Matić te ujedno ima i status druge nositeljice turnira. U nedjelju se bore Kumrić i Šutalo. Ždrijeb je na rasporedu za danas u 14.00h.

foto:arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA