18.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaKulturaVrijedna donacija Zorana Šimunovića zbirci Umjetničke galerije

Vrijedna donacija Zorana Šimunovića zbirci Umjetničke galerije

Umjetnik Zoran Šimunović Umjetničkoj galeriji Dubrovnik donirao je djelo “Odrastanje”, 2021., ulje na platnu, 180×150 cm. Vrijedna je to donacija koja će obogatiti muzejsku zbirku.

Izložbu Zorana Šimunovića #odrastanje u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik možete pogledati još samo danas i sutra, ako još niste, svakako ih posjetite!

Zoran Šimunović rođen je 1984. godine u Vinkovcima. Šimunović je 2008. godine upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a diplomirao 2013. godine u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka.

Potom radi kao kustos u Gradskom muzeju Vukovar, zatim kao voditelj Galerije Slavko Kopač u Gradskom muzeju Vinkovci. Zoran Šimunović danas je jedan od najpriznatijih i najtraženijih suvremenih hrvatskih umjetnika.

Izlagao je u galerijama i muzejima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Djela mu se nalaze u javnim zbirkama četiri hrvatska muzeja. Godine 2019. bio je jedini vizualni umjetnik kojeg je prestižni američki časopis za dizajn Regard Magazine odabrao za prilog “Hrvatska puna života”, a zatim je 2022. u prestižnom časopisu Geo France obuhvaćen njegov umjetnički rad. Umjetnik svoj uspjeh pripisuje motivaciji i odlučnosti koji su vodili njegov rad i trud posljednjih godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA