20.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDr. Stjepan Srhoj prvi je Hrvat koji je dobio prestižnu Fulbright stipendiju...

Dr. Stjepan Srhoj prvi je Hrvat koji je dobio prestižnu Fulbright stipendiju iz ekonomije na MIT-u

Dubrovčanin Stjepan Srhoj, doktor ekonomskih znanosti, koji je lani sa Sveučilišta u Dubrovniku prešao na Sveučilište u Splitu dobitnik je prestižne Fulbright stipendije, koja mu omogućuje pristup u elitno akademsko društvo ekonomista na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naš Stjepan stalno postiže znanstvene uspjehe, no ovaj je ipak poseban jer je Stjepan prvi Hrvat kojemu je ovo uspjelo. I ne nije tu riječ o sreći, nego o znanju, upornosti i puno, puno rada.

-Privilegiran sam raditi posao koji volim, a taj posao vuče veliku odgovornost za stvaranje i praćenje novih akademskih saznanja, kazao je Stjepan u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju povodom velikog postignuća, a ujedno je i istaknuo kako je u Hrvatskoj predivno živjeti, ali je bavljenje znanošću znatno manje isplativo, nego u drugim zemljama, osobito SAD-u.

Stjepan će 9 mjeseci boraviti na MIT-u gdje će surađivati i imati priliku učiti od najboljih profesora ekonomije, financija i poslovanja na svijetu, ali i njemu posebno dragim Nobelovcom Ericom Maskinom, koji predaje na Harvardu, koje se nalazi u istom predgrađu Bostona. Stjepan ima obvezu vratiti se na svoje matično sveučilište u Splitu i tamo raditi i širiti novostečena znanja najmanje dvije godine.

Hrvatska zaklada za znanost Stjepanu Srhoju povjerila istraživanje o učinkovitosti COVID-19 potpora

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA