20.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovački sudovi bez interneta od petka ujutro, ne mogu se zaprimiti spisi,...

Dubrovački sudovi bez interneta od petka ujutro, ne mogu se zaprimiti spisi, ni slati presude

U zgradi dubrovačkog suda od petka ujutro nema interneta te je potpuno blokiran pravosudni sustav. Svi predmeti se naime vode kroz e-spis, koji trenutno ne radi. Glasnogovornik Općinskog suda Vlaho Bošković kazao nam je kako je u petak utvrđen kvar na optičkom kabelu, te da su obavješteni svi nadležni, no do ponedjeljka poslijepodne radovi na otklanjanju kvarova nisu počeli.

-U petak ujutro nestalo je interneta u zgradi suda. Obavijestili smo Ministarstvo pravosuđa te pravnu osobu zaduženu za održavanje. Ustanovljeno je kako je došlo do oštećenja optičkog kabela i kako za popravak istog treba prokopati nekih 80-ak metara, no do danas poslijepodne nitko se nije pojavio niti počeo s radovima. Predsjednica suda još je jednom upozorila Ministarstvo u nadi da će oni intervenirati i ubrzati popravak, no dosada nismo dobili nikakvu povratnu informaciju, kazao nam je sudac Bošković.

On dodaje kako se sav posao suda odvija digitalno putem e-spisa te da zbog kvara na internetu od petka ujutro do ponedjeljka popodne sudovi nisu mogli zaprimiti spise, kao i ni slati presude. Nije riječ samo o Općinskom, nego i Županijskom te Trgovačkom sudu, a u istoj zgradi djeluje i Državno odvjetništvo.

Na pitanje kako će suci odraditi primjerice hitna privođenja, Bošković kaže da će se za takve slučajeve pronaći načina, no ako se predmeti počnu voditi van e- spisa, mogla bi nastati velika zbrka u pravosudnom sustavu.

Uz štrajk pravosudnih djelatnika, sudovi u Dubrovniku sad nemaju ni interneta. Što je sljedeće?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA