21.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiTvrtka Darka Pervana obustavlja prodaju u Rusiji i Bjelorusiji, donirali sredstva za...

Tvrtka Darka Pervana obustavlja prodaju u Rusiji i Bjelorusiji, donirali sredstva za pomoć izbjeglicama

Tvrtka Bjelin u vlasništvu Pervanovo Investa AB, osuđuje ničim izazvanu rusku agresiju, izrugivanje međunarodnom pravu i izravan napad na demokratske vrijednosti, navedeno je u priopćenju objavljenom na web stranici ove tvrtke. Naime tvrtka u vlasništvu Darka Pervana objavila je da zaustavlja svu prodaju u Rusiji i Bjelorusiji, a naveli su kako Bjelin donirao financijska sredstva Crvenom križu i UNHCR-u.

Ruski ničim izazvan rat protiv Ukrajine stvorio je humanitarnu krizu. Putin snosi punu odgovornost za gubitak desetaka tisuća života i mnogo više ozlijeđenih, za gubitak domova svih ljudi koji su ih bili prinuđeni napustiti, navodi se u priopćenju.

– Bjelin i ostatak grupacije u potpunosti podržava sankcije koje su Švedska, Hrvatska, EU i druge zemlje saveznice uvele protiv Putinove Rusije. Stoga, s trenutnim učinkom, sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji bit će prekinuta. Bjelin grupa još uvijek istražuje kako različite tvrtke mogu učinkovito pomoći u ovoj situaciji. Osim toga, Ukrajini i njezinom narodu potrebna je sva pomoć koju mogu dobiti, kako financijsku tako i za svoju obranu. – kazao je Darko Pervan predsjednik Uprave Pervanovo Invest AB, Bjelinova vlasnička tvrtka.

Kao prvi korak u financijskoj potpori Ukrajini, Bjelin je donirao Crvenom križu i UNHCR-u, koji podržava ljude u bijegu. Osim toga, Bjelin će također donirati dio prihoda od online prodaje za pomoć Ukrajini. Mnoge švedske tvrtke pokazale su podršku Ukrajini, poslale su pomoć i osudile ruske postupke. Bjelin je izrazio želju da se više tvrtki u poslovanju Švedske i Hrvatske odluči slijediti ovu liniju i da se trend povećanja podrške Ukrajini nastavi. Ovo utječe na sve nas, stoji u priopćenju.

FOTO: Ilustracija

Darko Pervan gradi hotel u Slanom, uložit će 18 milijuna eura

Darko Pervan preuzeo tvornicu furnira u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Elegancija i luksuz na Lapadskoj obali

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA