13.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaKultura8. izdanje festivala "Dubrovnik u pozno ljeto" u znaku Beethovenovog rođendana i...

8. izdanje festivala “Dubrovnik u pozno ljeto” u znaku Beethovenovog rođendana i domaćih glazbenih snaga

Dubrovački simfonijski orkestar od 28. kolovoza do 23. rujna ove godine priređuje osmo izdanje svog glazbenog festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“. U godini u kojoj Orkestar slavi 95. obljetnicu postojanja, festival će se održati u nešto drugačijem izdanju od prvotno planiranog, no kao i prethodnih godina, ljubitelji glazbe doći će na svoje. Publiku očekuje devet koncerata, a kao i svake godine, program festivala obuhvaća simfonijske koncerte, recitale i jazz glazbu.

-Globalna pandemija promijenila je naše živote, no unatoč svim izazovima, Dubrovački simfonijski orkestar se posvetio tome kako publici pružiti najbolje od klasične glazbe i jazza. Ove godine slavimo 250. godišnjicu rođenja Ludwiga van Beethovena.  Imat ćemo nekoliko koncerata isključivo njegove glazbe, a ove godine je posebno zanimljiv i koncert popularne klasike, jazz i filmske glazbe koji priprema B&P Septet DSO-a. U trenutcima izazova i nesigurnosti, vjerujemo da ćemo svojim naporima i nevjerojatnom moći glazbe pomoći iscijeliti i donijeti utjehu u ovom kaotičnom vremenu. – istaknuo je šef dirigent DSO-a i glazbeni direktor festivala, Marc Tardue.

Festival će otvoriti istaknuta pijanistica Jasminka Stančul, uvijek rado viđena gošća Orkestra i Grada, dok će koncertom ravnati šef dirigent DSO-a, Marc Tardue. U povodu 250. rođendana Ludwiga van Beethovena, izvest će se njegov Koncert za klavir i orkestar br. 1 u C duru te Simfonija br. 8 u F duru. U nastavku festivala slijedi suradnja s Laus akademijom Dubrovnik,  vrsnim profesorima Goranom Končarom, Leonidom Sorokowim, Brunom Vlahekom i Dubravkom Vukalović te njihovim učenicima. Slijedi recital Vida Veljaka i Dore Iveković, nastup Gudačkog kvarteta DSO-a, recital pijanista Marina Limića; Brass & Percussion septet DSO-a koji priprema atraktivni koncert popularne klasike, potom donacijski recital Naire Asatrian za Društvo distrofičara. invalida celebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske župnije, kao i crossover koncert More Love Ensemble koji na jedan sasvim novi način donosi djela najvećih hrvatskih skladatelja.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti (30% popusta na sve ulaznice, posebne cijene za umirovljenike, besplatne ulaznice za građane stare gradske jezgre, studente s X-icom i druge).

Program festivala objavljen je na službenoj stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kontakt za dodatne informacije je 417 110.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i hotelom Rixos.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA